Naturskolen i Viborg Kommune

Præsentation

Naturskolen i Viborg Kommune tilbyder natur-og kulturformidling primært til dagtilbud og skoler i Viborg Kommune og til mange andre grupper.

Vi er 6 naturvejledere på Naturskolen med uddannelser som : biolog, geolog, lærer, pædagog, arkæolog og jordbrugsteknolog.

Vores lokaliteter er på Hald Hovedgård, Undallslund Skov og i Hjermind Skov, men tager meget gerne ud i hele kommunen, hvor børnene og naturen er.

Vi naturvejleder indenfor næsten alle fag og emner indenfor dagtilbud og skole.

Vi er altid åbne for at udvikle nyt, kontakt os hvis I har en god ide.

Niveau og varighed er i mange tilfælde vejledende, så skriv i ansøgningsskemaet vedr. specielle ønsker til turen.

Gode Grunde til Naturvejledning

Naturvejledning er at skabe forståelse og indsigt i dansk natur, og medvirke til at sikre at børn og unge lærer at se og respektere sammenhængene mellem natur og kultur, og mellem menneske og natur, således at der bevares og udvikles en nødvendig balance mellem naturbenyttelse og – beskyttelse.

Naturvejledning giver deltagerne direkte oplevelser i naturen.

Naturvejledning formidler helheder, hvor natur og kulturmiljø formidles som produkter af naturgrundlag, naturlige processer samt menneskets påvirkning af naturen.

Naturvejledning giver muligheder for at opnå erfaringer og viden om naturgrundlag samt samfundets forvaltning af natur, miljø og kulturmiljø.

Fra Naturvejlederforeningens hjemmeside

Forløb udbudt af Naturskolen i Viborg Kommune

Dagtilbud

Grundskole

Kursus