Gratis

Grimms eventyr i skoven

Beskrivelse

Gennem dramatiseret og inddragende fortælling møder vi trolde, hekse, åmænd, vanskelige prøvelser og ”happy endings” i Undallslund skov.

Aktiviteter

Vi løber, sanser og gennemgår prøvelser sammen med personerne i udvalgte eventyr. Skovens og Naturskolens dyr er med i historierne, som fører os rundt i området. Dyrene, træerne, myretuerne, mosset og skovsøen gør, sammen med inddragelsen af børnene, eventyrene meget nærværende og konkrete. Lad eventuelt eventyremnet være en del af et dagsbesøg på Naturskolen i den varierede Undallslund skov.

Bevægelse: Aktiviteten rummer en høj grad af bevægelse.

Forberedelse

Før besøget anbefaler vi, at I læser nogle af Grimms eventyr for børnene. Gerne Bidronningen og Hans og Grethe. Er der et Grimms eventyr I ønsker særligt fokus på er I velkomne til at kontakte naturvejlederen inden, bare I gør det i god tid.

En god dag på Naturskolen

Efterbehandling

Efter besøget kan I øve jer i at fortælle historier på et særligt hyggeligt sted i den nære natur eller på legepladsen. Prøv at inddrage rekvisitter og naturmaterialer i jeres fortælling.

Formål

At børnene, med naturen som stemningsfuld kulisse, stifter bekendtskab med folkeeventyrenes magiske univers.
At det pædagogiske personale og børnene inspireres til at bruge uderummet som fortællerum, og inkludere bevægelse, omgivelser og sted som en del af det at fortælle en god historie. Det er hyggeligt at få et eventyr læst højt i en blød sofa, men der er mulighed for en meget mere intens oplevelse, hvis historien fortælles med høj puls under susende træer. 

Sted
Naturskolen i Undallslund
Kapt. Undalls vej 1
8800 Viborg

Kun på Naturskolen i Undallslund.