Gratis

Cykelmyggen Egon

Beskrivelse

Aktivitet
Bogen Cykelmyggen Egon af Flemming Quist Møller fyldte 50 år i 2017. Den er blevet en klassiker, som de fleste børn kender. Med udgangspunkt i bogens finurlige univers drager vi sammen på cykel til et vandhul for at finde myggelarver, snegle, skorpiontæger, igler og mange andre sære væsner. Vi mødes ved børnehuset, varmer op, og cykler sammen til et vandhul I har udpeget. Her undersøger vi livet under vand. Vi leger myggestafet og andre bevægelseslege. Vi spiser vores madpakke i nærheden af kålormen og leger cykellege, der skærper børnenes færdigheder på en cykel. Til slut cykler vi tilbage til børnehuset. Undervejs drager vi den gode bog ind i snak og aktiviteter.

Forberedelse
Inden besøget skal I have læst Cykelmyggen Egon med børnene.  I skal selv finde et vandhul i passende cykelafstand fra institutionen, ca. en uge før bliver I kontaktet af naturvejlederen om dette. På dagen er det vigtigt at alle deltagere har turklare cykler og gode ben.

Efterbehandling
Hjemme i institutionen kan I arbejde videre med børnenes cyklefærdigheder og bevægeglæde ved at lege cykellege fra Cyklistforbundet: http://www.cyklistforbundet.dk/Boerncykler/Cykelleg

Det vil også være oplagt at lave et vandhulsakvarium, så I kan følge myggelarver og andre vanddyr på nært hold over længere tid.

Bevægelse: Forvent en dag med et højt niveau af bevægelse.

Formål

At børnene stifter bekendtskab med Cykelmyggen Egon.
At børnene lærer myggenes levevis at kende og får et indblik i livet under overfladen.
At børnene træner deres cykelfærdigheder og styrker deres bevægeglæde.