Gratis

Brug kroppen i naturen

Beskrivelse

Naturen udfordrer kroppen og sanserne ved ikke at være jævn og forudsigelig, ved at være næsten uendelig i detaljer og indtryk, ved at stimulere alle sanser (nænsomt) på én gang, ved altid at give mulighed for at ”kravle over hvor gærdet er højest", ved stor variation i bevægelsesmulighederne. Naturen udvikler motorikken ved at kroppen til stadighed udfordres, uanset hvor barnet er i sin formåen og udvikling. Naturen giver mulighed for risikolege.

Aktiviteter

Kan bygges op omkring forskellige temaer, fx:

  • Troldeskole: med afsæt i en flok troldeunger, der er begyndt i troldeskole, jagter vi grundbevægelserne gennem forskellige sjove og sveddryppende aktiviteter i skoven.
  • Dyst med dyrene: en slags natur-olympiske lege, hvor vi dyster med dyrene i forskellige dicipliner (hop, spring, løb, kast osv.).
  • Lykkehjulet bestemmer: hvor tilfældighederne råder, når der drejes på Naturskolens lykkehjul med tolv forskellige sjove lege og aktiviter.
  • Eller et helt fjerde tema, som vi aftaler med jer.

Stikord: Bevægelse, motorik

Bevægelse: niveauet til denne aktivitet er naturligvis højt!

Forberedelse

Der kan arbejdes med de 18 grundbevægelser, som danner basis for barnets motorik: gå, kravle, trille, springe, klatre, løbe, krybe, balancere, snurre, skubbe, gribe, gynge, trække, svinge, hinke, hoppe, vippe og kaste. Gerne med ord og udøvelse.

En god dag på Naturskolen

Efterbehandling

Hjemme på legepladsen kan I arbejde videre med baner, dyst og finde nye måder at bruge jeres legeredskaber på. Husk blot "at kravle over hvor gærdet er højest".

Formål

At bruge kroppen med pulsgaranti.
At styrke børns motorik, fantasi og bevægeglæde.
At inspirere pædagogisk personale til bevægelseslege i naturen.

Sted
Naturskolen i Undallslund
Kapt. Undallsvej 1
8800 Viborg

Naturskolen ved Undallslund eller andre gode steder.