Ring og få hjælp til at finde din næste praktikvært.
Hvad enten der er tale om ordinær erhvervspraktik, måske adskillige praktikker i forbindelse med en emneuge eller en elev med behov for en §33-praktik, kan Rejseholdet hjælpe.
Rejseholdet består, foruden medarbejdere fra Børn & Unge, også af medarbejdere fra Jobcenteret Virksomhedsservice - en afdeling med en enorm kontaktflade ud i det lokale erhvervsliv.
Tøv ikke med at ringe!
Vi har helt sikkert en god kontakt, der er relevant for din(e) elev(er).
Praktikken kan tilrettelægges efter den enkelte elevs behov og have forskellige formål.
Rejseholdet kan:
Inden der tages kontakt til virksomheden, er det vigtigt at gøre sig lidt klogere på virksomhedens værdier, aktuelle vilkår og arbejdsopgaver.
Ring gerne til Rejseholdet for hjælp til at indsamle denne information.
Det kræver intet særligt forarbejde at kontakte Rejseholdet forud for kontakten til en virksomhed. Det vigtigste er blot at have gjort sig overvejelser om, hvilke aktuelle behov der er for praktikken.
Brug dog gerne UddannelsesGuidens side om erhvervspraktik - findes som PRIMÆRT materiale under 'undervisningsmateriale'.
I al eksternt samarbejde kræver en grad af opfølgning - særligt med det private erhvervsliv.
Der skal derfor beregnes en rum tid til at pleje sit erhvervsnetværk, lave evalueringer på praktikker og håndtere henvendelser fra sit lokale erhvervsliv.
Dernæst er det vigtigt at følge op på den enkelte virksomheds oplevelse af samarbejdets udbytte. Er de blevet mere afklaret? Har de brug for yderligere vejledning i forhold til det fag, der har fanget dem?
Erhvervspraktik kan danne grundlag for at imødekommer forløbet de nationale målsætninger om, at 90% af de unge skal være tilknyttet eller have færdiggjort en ungdomsuddannelse, inden de er fyldt 25 år, og de sidste 10% skal have en tilknytning til arbejdsmarkedet. Herudover stiles der mod, at 30% af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse.
For at støtte skolerne på vejen mod disse mål har Viborg Kommune etableret Rejseholdet, som et samarbejde mellem Børn & Unge og beskæftigelsesområdet.
Eksempler fra Fælles Mål
Uddannelse og job, efter 3. klasse
- Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'arbejdsliv', hvor eleven kan beskrive forskellige typer arbejde og arbejdsformer.
Uddannelse og job, efter 6. klasse
- Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'arbejdsliv', hvor eleven kan beskrive sammenhænge mellem job, arbejdsliv og fritidsliv.
Uddannelse og job, efter 9. klasse
- Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'arbejdsliv', hvor eleven kan vurdere sammenhænge mellem egne valg og forskellige vilkår i arbejdsliv og karriere.
PRIMÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
Tak kontakt til Christian Reslow for at høre nærmere og/eller aftale mere konkret.