Udeundervisning, aktiviteter og udeliv

Inspiration til udeundervisning, aktiviteter og udeliv i dagtilbud og skoler 

Hvad skal vi lave når vi går udenfor med børnegruppen eller klassen? Skal vi på sportspladsen eller i skoven? Her kan I finde inspiration til aktiviteter og undervisning i uderummet. Følg de ’blå’ links.

Dagtilbud:

EMU - Natur, Udeliv og Science. EMU har udarbejdet et katalog, som giver viden og inspiration til arbejdet med lærerplanstemaet Natur, Udeliv og Science.

Center for børn og natur er en side med masser af inspiration til aktiviteter udenfor.

Grønne Spirer er side fyldt med inspiration og materialer til aktiviteter udendørs til børn i dagtilbud

Natureventyr i Viborg Kommune er en app, hvor der er gratis adgang til 6 forskellige eventyr. Hent appen – og gå på eventyr med gruppen i børnehuset.

Kriblekrable.dk er en side, hvor missionen er inspiration til at børnene undersøger og udforsker den nære natur og dens beboere gennem spændende aktiviteter.

De Grønne Læringsrum, er oversigt over de grønne oaser, der er rundt omkring i Viborg Kommune. Læringsrum som kan besøges med børnegrupper på egen hånd eller i samarbejde med en medarbejder fra Naturskolen.

 

Skoler:

Skoven i Skolen giver masser af input til udeundervisning.

Bevægelse i Skolen – en facebookgruppe, hvor der deles gode aktiviteter både ude og inde. Gruppen administreres af en lokal lærer fra Viborg. #Futifødderne

Miljøstyrelsen har denne side, hvor der er gode materialer at finde til både indskoling, mellemtrin og udskoling.

Center for børn og natur er en side med masser af inspiration til udeundervisning. Særlige coronavenlige aktiviteter.

Udeundervisning.dk er en side, hvor de har samlet links og gode ideer til at bringe undervisningen ud i naturen.

Udeskole.nu Et gratis e-læringsmateriale til alle landets skoler. Materialet kan bruges som hjælp til implementering, udvikling og evaluering af udeskole

Dansk Skoleidræt - Coronavenlige aktiviteter Her finder I inspiration til Coronavenlige lege og aktiviteter i løbet af skoledagen.

De Grønne Læringsrum, er oversigt over de grønne oaser, der er rundt omkring i Viborg Kommune. Læringsrum som kan besøges med børnegrupper på egen hånd eller i samarbejde med en medarbejder fra Naturskolen.