Transport

Anmod om transportpuljen direkte fra forløbene eller gå til formularen her: Anmod om transporttilskud
Transportpuljen dækker udgifter til både offentlig transport og tilbud fra vognmænd.
Jeres administrative medarbejder/leder har en prisliste med de aktuelle priser. Alternativt kan der indhentes tilbud ved gældende vognmand, inden du søger dækning af udgiften via transportpuljen. 

KLC Viborgs transportpulje skal støtte alle dagtilbud og skolers muligheder for at få oplevelser og læringsaktiviteter i Viborg Kommune. HUSK altid at ansøge transportpuljen FØR jeres tur. 

  • Kommunale skoler og dagtilbud (herunder de selvejende) kan søge dækning af transport til alle forløb og events, som er beskrevet på klcviborg.dk. Gælder ikke for SFO og klubber.
  • Private skoler og dagtilbud kan søge dækning af transport til alle forløb og events fra kulturinstitutioner, som er beskrevet på klcviborg.dk.
  • Kommunale skoler, daginstitutioner, selvejende institution og dagplejere kan ligeledes søge om transport til lokale initiativer, som ikke er beskrevet på klcviborg.dk (fx besøg på forældres arbejdsplads, lokale foreninger mm.). Gælder ikke for SFO og private skoler og børnehaver. Ved lokale initiativer skal der være et samarbejde med en formidler. Lokale udflugter uden formidling samt elev-elev formidling (fx forestillinger på efterskoler) betales selv.
  • Hver klasse/gruppe kan få tilskud til max. tre besøg ved samme udbyder pr år. Ved større arrangementer for hele årgange, afsnit eller skoler gives max tilskud på 10.000 kr.
  • I ansøgningsformularen skal du anslå prisen ved offentlig transport eller angive prisen for transport ved at fremsende et tilbud fra en vognmand. Formularen oplyser, om det er en bestemt vognmand, du skal bruge, eller om der er frit valg. Din administrative medarbejder/skolesekretær kan hjælpe dig med telefonnumre på lokale vognmænd.

Brug cyklen og fornuften - så er der råd til, at flere kan komme på tur.
KLC Viborg har et nærhedsprincip, der betyder, at 6. 7. 8. 9. og 10. klasse skal benytte aktiv transport, hvis afstanden til aktiviteten er mindre end 6 km. Cyklistforbundet er behjælpelig med transporten til og fra aktiviteten. Se Pedalkraft – ja tak

Turbillet fra Midttrafik
Bemærk, at der med en turbillet er billig kørsel i alle zoner i Midttrafik uden for myldretid - mellem 8.30 og 15.00. Læs mere om turbilletter. OBS Billetten gælder også uden for kommunegrænsen. Bemærk dog, at KLC Viborg kun giver tilskud til transport til aktiviteter i Viborg Kommune.

Forhåndsgodkendelse
Der søges efter først-til-mølle-princippet. En forudsætning for at få godtgjort transportomkostningerne er, at man har sendt en ansøgning via klcviborg.dk. Det er muligt at søge forhåndsgodkendelse op til 1 år frem, så man kan være sikker på, at transportudgifterne bliver dækket. Puljen deles i to rater for at sikre en jævn fordeling over hele året. 1. rate løber fra januar – juni, og 2. rate fra juli – december.

Fakturering af transportpulje for kommunale og selvejende institutioner:
Fakturaen sendes til skolens/institutionens EAN – varemodtages i Prisme af din administrative medarbejder og videresendes herefter til vpmc3, som betaler fakturaen. Posteringsteksten skal indeholde Id.nr, dato og beskrivelse af arrangementet.

Fakturering af transportpulje for private institutioner:
Kontakt: mc3 [at] viborg [dot] dk

Valg af vognmand

Dagtilbud og private institutioner kan frit vælge, hvilken transportform du ønsker at benytte til arrangementskørsel: Offentlig transport eller frit valg af vognmand. 

Folkeskolerne er forpligtede på at bruge nedenstående vognmænd, hvis ikke offentlig transport er en mulighed:

Midtbus Jylland (Distrikt 1, 4 og 5, Se kort)
Kontaktperson: Bo Lausten
E-mail: mail [at] midtbusjylland [dot] dk
Tlf.: 21 31 21 31

P.P. Busselskab (Distrikt 2 og 3, Se kort)
Kontaktperson: Haris Bahtijarevic
E-mail: pp-bus [at] pp-bus [dot] dk
Tlf.: 86 28 43 88 / 21 21 68 77

Læse mere her:Kørsel med borgere - Vicki - Viborg Intranet

Ved spørgsmål til KLC Viborgs transportpulje kontaktes Mette Skjødt Christensen, mc3 [at] viborg [dot] dk