Gratis

Høns og æg

Beskrivelse

Aktivitet
Vi begynder dagen med at se på hønsene i hønsegården. Hvad er hønen for et dyr? Vi snakker om fjer, næb, fødder mm. Hvad spiser den? Vi prøver at give hønsene forskellige planter og regnorme, som vi kan finde lige omkring hønegården.
Hvorfor er hønsene lukket inde om natten? Vi snakker om fjender og det at dyrene æder hinanden. Hvad fik børnene til aftensmad i går? Måske nogle af dem spiste kylling.
Vi hjælper hinanden med at fodre, muge ud og samle æg ind. Et af æggene slår vi ud og ser på indholdet. Vi eksperimenterer med hvor stærk æggeskallen er. Om foråret er der forhåbentlig kyllinger.
Undervejs synger vi ”Poul sine høns” og hører historien om ”Den lille høne og kornet” eller eventyret om ”Kyllerylle”

Forberedelse
Inden besøget kan I f.eks. have læst billedbøger om høns, f.eks Den lille røde høne eller Hønen og kornet. Snak med børnene om høns, om at de er levende dyr, om æg, og om at vi mennesker spiser æg og kylling.

Efterbehandling
Hjemme i institutionen er det oplagt at børnene tegner høns. At I smager forskellige retter med kylling og æg. Det kan anbefales at have et lille hønsehold i institutionen. Naturvejlederen hjælper gerne med råd om pasning og love og regler.

Formål

At give børnene oplevelser med pasning af høns.
At gøre børnene fortrolige med levende dyr, og give dem indsigt i, hvor æg og kød kommer fra.
At børnene drager omsorg for levende dyr.
At inspirere institutioner til at anskaffe høns.

Sted
Kapt. Undalls vej 1
8800 Viborg
Naturskolen i Undallslund
Inspirationsmateriale