Grønne Sammen

Præsentation

Bæredygtighed er et fælles ansvar i Viborg Kommune.

Derfor vil vi give børn og unge mulighed for at udvikle kompetencer, som giver dem viden og handlemuligheder i en bæredygtig fremtid. Vi vil gerne have børn og unge til at opleve, at de gennem deres handlinger kan gøre en forskel. 

Dette vil vi gøre, ved at der i Viborg Kommune er en årlig tilbagevendende emneuge eller minimum tre dage. I denne periode vil skoler og institutioner i Viborg arbejde med grønne børn under titlen 'Grønne sammen'. Det kan være bæredygtig udvikling eller emner og temaer, som er under denne paraply. Det skal altså være forvaltning af natur og miljø som det centrale omdrejningspunkt.

De fælles emneuger skal:  ​
Samle aktører i kommunen om aktiviteter for børn og unge om bæredygtighed.
Skabe øget opmærksomhed på bæredygtigt forbrug i kommunen. ​
Styrke alle børn og unges glæde over naturens ressourcer.

Prøvehandling
I 2020 gennemføres en prøvehandling for seks skoler og seks dagtilbud. Forløbene herunder er derfor kun målrettet de 12 instituioner.

Inspiration til aktiviter

På denne side henvises til spændende læringsmateriale til dagtilbud, indskoling, mellemtrin og udskoling: klcviborg.dk/grønne-sammen

Spørg os
Kontakt os endelig, hvis I har spørgsmål eller ønsker råd, vejledning eller faglig sparring til udvikling af forløb eller til at beskrive forløbene på KLC Viborg.

Spørgsmål af naturfaglig karakter: rettes til Janus Halkier på mail jaha [at] viborg [dot] dk
Sparring på opbygning og udvikling af forløb eller vejledning til indtastning på www.klcviborg.dk: kontakt Line Barbara på libpe [at] viborg [dot] dk
Ved øvrige spørgsmål kontakt da projektlederne for Grønne Sammen: Sharifa Andersen, 8787 1011, shand [at] viborg [dot] dk og Amanda M. Lauridsen, 8787 1002, alau [at] viborg [dot] dk.

Forløb udbudt af Grønne Sammen

Grundskole