Aktivitetsdage på Energimuseet

14.06.2018

Energimuseet tilbyder spændende aktivitetsdage, der bl.a. handler om metoder til at undersøge naturen, klima, grøn omstiling og adfærd. Dagene afvikles i september og er gratis for folkeskoler i Viborg Kommune.

’Vores forunderlige verden’ er for 0. til 3. klasse og udbydes til fem skoler i perioden 17.09.2018 - 21.09.2018.

’Kender du dit CO2 fodaftryk?’ er for 4. til 9. klasse og udbydes til fem skoler i perioden 17.09.2018 - 21.09.2018.

Tilmelding er bindende og sker efter først-til-mølle-princippet på undervisning [at] energimuseet [dot] dk. Vi kan maksimalt have 600 elever og som minimum 200 elever.

Vores forunderlige verden

Lup, kikkert, duck race, hjerne og brænde. Det er navne på poster, man kan møde på aktivitetsdagen ”vores funderlige verden”, hvor vores hjerne, en lup, tiden og vores sanser er forskellige metoder at gå på oplevelse i naturen med. På Energimuseet synes vi nemlig, at naturen både er vigtig at kende og et fantastisk sted at gå på oplevelse.

På aktivitetsdagen for 0. – 3. klasse bevæger eleverne sig rundt imellem forskellige poster, der sætter fokus på metoder til at undersøge naturen. For eksempel er naturen fuld af små krible krable-dyr lige for næsen af os, som vi sætter under lup. Den er fuld af dyr som holder sig på sikker afstand, men som vi fanger med kikkerten. Og så er naturen et fantastisk sted, hvor man kan have det sjovt.

Kender du dit CO2 fodaftryk?

Hvor stort et hus vil du bo i? Hvilken bil vil du køre i? Det er spørgsmål, som eleverne vil møde på posterne, når hele skolen leger sig igennem viden om klima, grøn omstilling og adfærd på Energimuseet. I et spil oplever eleverne sammenhænge mellem adfærd og klima. På en anden post går eleverne i fødevarernes fodspor og forundres over havregryn og oksekøds CO2 fodaftryk.

På aktivitetsdagen for 4. – 9. klasse bevæger eleverne sig rundt imellem forskellige poster, hvor de aktivt og samarbejdende undersøger de CO2 fodaftryk vi alle sætter på kloden. De undersøger træ som energikilde og erfarer, at træ er hårdt at arbejde med. De drømmer om fremtiden i energispillet, og oplever at vores adfærd har konsekvenser for klimaet.

Energimuseet har udviklet de enkelte poster som afvikles i samarbejde med lærerne. Vi sammensætter et dagsprogram, som passer til jeres skole og udarbejder forslag til både forberedelse og efterbehandling i forbindelse med aktivitetsdagen.