Book online

GS24 LEGO Build the Change

Beskrivelse

Hvordan klarer vi det, når fremtidens ekstreme forhold påvirker menneskernes verden?
Vær med, når vi slipper LEGOklodserne løs og bygger innovative fremtidsforandringer.

I LEGO Build the Change workshop udfordrer vi eleverne til at bruge deres kreative evner og skabe de bedste og mest innovative løsninger, mod at skabe en bedre morgendag.
Vi tager greb fra designprocessernes værktøjskasse, og lader eleverne give den fuld gas på kreativiteten og bygge konkrete løsninger på svære problemstillinger, kun ved hjælp af LEGOklodser.

LEGO's "Build the Change" koncept, går ud på at udfordre eleverne til at tænke innovativt og problemorienteret, mens de skaber deres unikke løsninger. I løbet af aktiviteten vil eleverne blive præsenteret for forskellige udfordringer, der repræsenterer fremtidige forhold såsom oversvømmelser, vulkanudbrud eller istid. I fremtiden er teknologien kommet milevidt og kun fantasien sætter grænser for elevernes fantasifulde konstruktioner.

Build the Change giver eleverne mulighed for at udtrykke nogle af deres ideer og drømme for fremtiden.

Så vær med, når vi slipper LEGOklodserne løs i Makerspace Viborg og bygger innovative fremtidsforandringer!

Forløbet forholder sig til temaerne klimatilpasning og menneskets samspil med naturen som en del af Grønne Sammens tematikker og Viborg Kommunes klimaplan.

Aktiviteter

Eleverne bliver introduceret til de udvalgte problemstillinger forårsaget af klimaforandringerne.

Herefter skal de arbejde videre med en af problemstillingerne, fabulere og bygge deres løsning i LEGO.

Eleverne skal præsentere deres løsninger for klassen, og til sidst tager vi billeder af de forskellige løsninger og uploader billederne på LEGO fondens internationale side.

Forberedelse

Lad eleverne forstå, at de skal ind og være kreative.
Snak gerne på klassen om, at kreativitet kan være mange ting, bl.a. evnen til at finde de bedst mulige løsninger på et uforudset problem.

Vi kommer til at guide eleverne igennem en proces, hvor de skal være åbne for forandringer og kreative udfordringer midt i deres byggeri.

Eleverne skal arbejde sammen 2 og 2, evt. 3. De må gerne kende deres makker på forhånd.

 

Brug 20 råd til en grønnere hverdag fra Viborg Kommunes klimaplan som afsæt til samtale om og/eller arbejde med de temaer, der er relevante for forløbet.

Tænk desuden i muligheder for grøn transport: Vælg gerne cyklen, gå eller tag offentlig transport hvor, billetterne også refunderes.

Efterbehandling

Vær nysgerrig på processen og resultaterne.
Det er oplagt efterfølgende at arbejde med elevernes egne erfaringer, og derved få dem til at reflektere over hvilken viden, de har opnået samt åbne op for en større snak om, hvad fremtiden mon byder på.

Elevernes byggerier bliver efterfølgende lagt ind på LEGOs Gallery of ideas.
Lad eleverne gå på opdagelse i galleriet, så de ser hvad børn over hele verden bidrager med af ideer.

Hvad er den vildeste ide? Hvad er den bedste? Kan I finde en, som I kan bruge allerede nu? Måske kan de endda kan finde deres egen...

Forløbet kan også fungere som oplæg til større arbejde. Hvor du lader eleverne kigge på deres egen hverdag i et Verdensmålsperspektiv, og om de med kreativitet og små forandringer kan ændre noget.

For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter.

Find desuden inspiration til forskellige vinkler på temaerne klimatilpasning og menneskets samspil med naturen under undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb på forskellige portaler.

Formål

Formålet med forløbet er at hjælpe eleverne til et punkt, hvor de tænker kreativt og innovativt i forhold til konkrete problemstillinger.

Eksempler fra Fælles Mål:

Natur/teknologi, efter 2. klasse 

- Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan genkende natur og teknologi i sin hverdag. Med særligt fokus på 'perspektivering i naturfag'.

- Der arbejdes indenfor kompetencemrådet 'kommunikation', hvor eleven kan beskrive egne undersøgelser og modeller. Med særligt fokus på 'formidling'.
 

Natur/teknologi, efter 4. klasse - 

Kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan relatere natur og teknologi til andre kontekster. Med særligt forkus på 'perspektivering i naturfag'.

Kompetenceområdet 'kommunikation', hvor eleven kan beskrive enkle naturfaglige og teknologiske problemstillinger. Med særligt fokus på 'formidling'.

Sted
Viborg Bibliotekerne
Vesterbrogade 15
8800 Viborg

Forløbet foregår i Makerspace Viborg, Hovedbiblioteket i Viborg.

Der er ca. 300 M. ar gå fra Banegårdspladsen og bus nr. 2 stopper lige ved Hovedbiblioteket.

Find bustransport på Rejsekortets prisberegner, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40), hvis I over 20 rejsende.

Tilmelding

Kontakt formidler, Jonas Mæng, hvis der er spørgsmål vedrørende forløbet.
Book forløbet til din klasse i tilmeldingsmodulet (forløbet står til booking kl. 9:00, men kontakt eventuelt formidler for at høre om muligheden for at tilrette tider efter bustider.).

Tilmeldingsfrist
19.06.2024
Tilmelding