Vi går i kongernes spor.
På denne byvandring fortæller vi om, hvordan mødestedet Wi (hellig) berg (bjerg) blev til byen Viborg. Vi fortæller, hvordan byen voksede og udviklede sig i middelalderen, og hvordan vi i dag kan se spor efter kongemagten i Viborg. Viborg var gennem 600 år det centrale mødested i Jylland for konge, kirke, lov og ret.
Viborg var rigets by i midten.
Vi går en runde i byen fra plænen foran Viborg Kunsthal.
På turen møder vi bl.a. historierne, om hvordan Knud den Store slår mønt i Viborg, Erik Menveds fæstningsborg på Borgvold og kampene mellem Svend, Knud og Valdemar.
Derudover kommer vi omkring kongehyldninger og adel.
Den guidede tur appellerer til elevernes egen nysgerrighed og inviterer til dialog omkring magt før og nu.
I kan evt. bruge turen som afrunding eller afsæt for arbejde med kongemagt, middelalder eller slet og ret vores bys historie.
Husk fornuftigt tøj og fodtøj.
Turen er ca. 2,5 km
I kan evt. bruge turen som afrunding eller afsæt for arbejde med kongemagt, middelalder eller slet og ret vores bys historie.
Turen giver inspiration til yderligere snak om arvefølgen og monarkiet i Danmark i dag. Hvordan er monarkiet anderledes i dag end i middelalderen? Hvem har magten i Danmark i dag?
Formålet er, at eleverne stifter bekendtskab med den danmarkshistorie, som knytter sig til Viborg. Eleverne får en forståelse for, hvordan kongemagten har ændret sig i Danmark gennem tiden. Eleverne får skubbet til deres nysgerrighed i forhold til deres by.
Vi mødes på plænen foran Viborg Kunsthal.
Book forløbet til jeres klasse ved at udfylde denne formular Booking af læringsforløb
Har I spørgsmål, er I velkomne til at ringe til Viborg Museum på tlf.: 87873838 eller skrive til booking [at] viborg [dot] dk
Telefonen er åben for henvendelse
mandag til torsdag kl. 8.00 - 15.00
fredag kl. 8.00 - 13.00