Book online

GS24 Hygge & Herbarium

Beskrivelse

Ordet herbarium (latin af herba = "urt") betyder er en samling af pressede og tørrede plantedele eller hele planter.

Sammen med Kulturskolen i Viborg vil eleverne nyfortolke herbarium og sammen lave en samling planter/plantedele skabt af affald.

Forløbet forholder sig til temaerne forbrug og affald som en del af Grønne Sammens tematikker og Viborg Kommunes klimaplan.

Aktiviteter

I fællesskab vil vi med udgangspunkt i genbrugspap og inspiration fra naturen skabe et helt nyt herbarium.

Eleverne vil i dette forløb blive undervist i håndværket broderi og tilføre kunstnerisk og æstetisk værdi til noget "værdiløst" affald.

Forberedelse

Dette forløb kræver ingen særlig forberedelse forud for workshoppen; alle materialer er tilgængelige på
værkstedet.

Brug 20 råd til en grønnere hverdag fra Viborg Kommunes klimaplan som afsæt til samtale om og/eller arbejde med de temaer, der er relevante for forløbet.

Tænk desuden i muligheder for grøn transport: Vælg gerne cyklen, gå eller tag offentlig transport hvor, billetterne også refunderes af Transportpuljen.

Efterbehandling

For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter.

Find inspiration til forskellige vinkler på temaerne forbrug og affald under ’undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb på forskellige portaler.

Formål

Formålet med forløbet er, at eleverne i fællesskab tilfører kunstnerisk, funktionel og æstetisk værdi til noget "værdiløst", og dermed give eleverne inspiration til at skabe og eksperimentere med materialer, der ellers betegnes som affald.
 

Eksempler fra Fælles Mål:

Håndværk og Design 

- Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'håndværk - materialer', hvor eleven kan forarbejde materialer i forhold til produktets form, funktion og udtryk.

- Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'design', hvor eleven kan arbejde med enkle designprocesser knyttet til egen produktfremstilling.

Sted
Kulturskolen Viborg - Billedkunst & Design
Regimentsvej 5
8800 Viborg

Der er ca. 2 km at gå fra Banegårdspladsen, og bus nr. 1, 61, 62, 64, 740, 745, 766 m.fl. standser tæt på Kulturskolen.

Find bustransport på Rejsekortets prisberegner, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40), hvis I over 20 rejsende.

Tilmelding

Kontakt formidler, Anne Just, hvis der er spørgsmål vedrørende forløbet.
Book forløbet nederst på siden i tilmeldingsmodulet.

Tilmeldingsfrist
19.06.2024
Tilmelding