Book online

GS24 Besøg et moderne rensningsanlæg

Beskrivelse

Find ud af, hvad der sker med vandet, når det forlader et hus.

Energi Viborg tilbyder rundvisning på kommunens største rensningsanlæg.

Dette forløb passer godt sammen med forløbet Besøg på vandværket. På denne måde får eleverne viden hele vejen omkring vandet.

Besøger man begge steder samme dag, skal vandværket besøges først.

Forløbet forholder sig til temaerne forbrug, affald og menneskets samspil med naturen som en del af Grønne Sammens tematikker og Viborg Kommunes klimaplan.

Aktiviteter

Vi starter med en præsentation/introduktion, hvorefter eleverne får en rundvisning på selve rensningsanlægget. 

Det er vigtigt, at I kommer til den aftalte tid, da vi har mange rundvisninger i Grønne Sammen-ugerne.

Forberedelse

Efter tilmelding udsender Energi Viborg materiale, som kan anvendes til forberedelse

Besøget på rensningsanlægget kan med fordel indgå i et forløb om drikkevand og vands kredsløb.
Orientér jer gerne om renseanlæg på vandetsvej.dk (findes som PRIMÆRT materiale under 'undervisningsmaterialer) og forbered spørgsmål til rundviseren.

Af sikkerhedsmæssige hensyn er der nogle regler, I er nødt til at læse igennem og snakke med eleverne om inden besøget. Vi sender en mail til alle de tilmeldte skoler.

Brug 20 råd til en grønnere hverdag fra Viborg Kommunes klimaplan som afsæt til samtale om og/eller arbejde med de temaer, der er relevante for forløbet.

Tænk desuden i muligheder for grøn transport: Vælg gerne cyklen, gå eller tag offentlig transport hvor, billetterne også refunderes.

Efterbehandling

Tal om, hvorvidt der er noget, I vil gøre anderledes i fremtiden.
Lav evt. jeres eget informationsmateriale (plakat, folder, film, quiz) med gode råd til skolen eller forældre. Er det f.eks. en god ide at smide hår i toilettet?

For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter.

Find inspiration til forskellige vinkler på temaerne forbrug, affald og menneskets samspil med naturen under ’undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb på forskellige portaler.

Formål

Formålet med forløbet er, at eleverne opnår viden om, hvordan et moderne rensningsanlæg virker.
Eleverne bliver bevidste om, hvor det beskidte vand bliver af efter toiletbesøg, tandbørstning, tøjvask og rengøring.
 

Eksempler fra Fælles Mål:

Natur og teknologi - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan perspektivere natur/teknologi til omverdenen og aktuelle hændelser. Med særligt fokus på 'teknologi og ressourcer'.

Biologi - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan perspektivere biologi til omverdenen og relatere indholdet i faget til udvikling af naturvidenskabelig erkendelse. Med særligt fokus på 'perspektivering i naturfag'.

Geografi - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan perspektivere geografi til omverdenen og relatere indholdet i faget til udvikling af naturvidenskabelig erkendelse. Med særligt fokus på 'perspektivering i naturfag'.

Fysik/kemi - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan perspektivere fysik/kemi til omverdenen og relatere indholdet i faget til udvikling af naturvidenskabelig erkendelse. Med særligt fokus på 'perspektivering i naturfag'.

Sted
Centralrenseanlægget i Bruunshåb
Vibækvej 41
8800 Viborg

Der er ca. 6 km. at cykle fra Banegårdspladsen, og bus nr. 770 standser i Bruunshåb med kort gåafstand til Centralrenseanlægget.

Find bustransport på Rejsekortets prisberegner, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40), hvis I over 20 rejsende.

Tilmelding

Kontakt formidler, Gitte Henneberg, hvis der er spørgsmål vedrørende forløbet.
Book forløbet nederst på siden i tilmeldingsmodulet.

Tlf.nr. 27 53 54 22
Tilmeldingsfrist
19.06.2024
Tilmelding