Kom ud og mød en detailslagter i Føtex Viborg og oplev, hvordan de arbejder med mad og madlavningsteknikker.
I dette undervisningsforløb til madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg, som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød.
På besøget oplever eleverne, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarerne bliver behandlet inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.
Forløbet egner sig også som valgfag.
OBS: Føtex Viborg har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.
I undervisningsforløbet ”Elementer af smørrebrød” til 4.-9. klasse (kan bruges både i valgfaget og det obligatoriske fag), skal eleverne på virksomhedsbesøg i et professionelt køkken, hvor der arbejder mennesker, der brænder for det håndværk der bruges, når man arbejder med at tilberede fødevarer.
Der lægges op til at eleverne ser/får fortalt om følgende på besøget hos Føtex Viborg:
Undervisningsforløbet starter hjemme på skolen, hvor klassens lærer(e) forestår undervisning ud fra vedhæftede plan.
Det fortsætter med et besøg hos Føtex Viborg og afsluttes med undervisning hjemme på skolen.
Det giver eleverne et hands-on indtryk af, hvordan det, de lærer i klassen, hver dag bruges i verden omkring os.
Forløbet er udviklet, så det opfylder Fælles Mål for madkundskab, samt uddannelse og job.
Med udgangspunkt i virksomhedsbesøget afsluttes forløbet med et forsøg hjemme på skolen.
Følgende forløb på Gyldendals madkundskabsportal, kunne samtænkes med dette forløb:
Som valgfag:
Eksempler for Fælles Mål:
Madkundskab
Se desuden vedhæftede lærervejledning for færdigheds-/vidensområder og mål.
Eksempler på fagformål:
Uddannelse og job
Se desuden vedhæftede lærervejledning for færdigheds-/vidensområder og mål.
Undervisningsmaterialer kan findes her:
Fra råvarer til frokost – Skolen (aabenvirksomhed.dk)
Elevark
Kontakt virksomheden for at aftale besøg:
Elementer af smørrebrød
Eller Bettina Andersen på BEA [at] da [dot] dk.