Gratis

Booktalks - Boost læseglæden 4. - 10. kl.

Beskrivelse

Har dine elever brug for at få sparket gang i læselysten?
Vil du gerne sætte ekstra fokus på læselyst og gode læseoplevelser i din klasse?

Så kan du få en booktalk på biblioteket!

Til en booktalk vil en børnelitteraturformidler fra biblitoteket give sine bedste boganbefalinger til din klasse, og der vil efterfølgende være mulighed for at eleverne kan låne bøgerne med hjem.

Aktiviteter

Biblioteksformidleren vil præsentere et bredt udvalg af bøger, som passer til elevernes alder, og som spænder bredt genremæssigt.

Efter en inspirerende gennemgang af de udvalgte bøger vil der være tid til, at eleverne udvælger de bøger, som de kunne have lyst til at læse.
Samtidig vil biblioteksformidleren stå til rådighed for at hjælpe eleverne i den rigtige retning ift. individuelle ønsker og behov.

Forberedelse

Inden besøget skaber læreren et overblik over, hvor mange elever, der ikke er oprettede som lånere. Elever som endnu ikke er oprettede på Viborg Bibliotekerne, skal oprettes hjemmefra inden besøget for at kunne låne bøger med hjem. Forældrene kan oprette deres barn med deres MitID ved at følge denne vejledning: Velkommen til Viborg Bibliotekerne Bliv låner

Efterbehandling

Efter besøget får I en liste eller et powerpoint med de anbefalede bøger fra booktalken.

Som lærer kan du med fordel opfordre eleverne til at dele deres læseoplevelser med hinanden, samt integrere inspirerende læseaktiviteter i undervisningen.
Et eksempel på en læseaktivitet kunne være at anmelde bøger til hinanden, udforske gode læsesteder på skolen eller lave en udstilling på skolen med elevernes yndlingsgenrer.

Find inspiration under ’undervisningsmateriale’, hvor der er linket til relevante forløb på Gyldendals portaler.

Formål

Den overordnede mission er at skabe læselyst og læseglæde hos børn og unge; at få dem til at (gen)opdage læselysten.
Desuden er formålet med forløbet, at:
- eleverne får inspiration til gode bøger og lystlæsning.
- eleverne præsenteres for nyere bøgertil målgruppen.
 

Eksempler fra Fælles Mål:

Dansk, efter 4. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'læsning', hvor eleven kan læse multimodale tekster med henblik på oplevelse og faglig viden.

Dansk, efter 6. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'læsning', hvor eleven kan læse og forholde sig til tekster i faglige og offentlige sammenhænge.

Dansk, efter 9. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'læsning', hvor eleven kan styre og regulere sin læseproces og diskutere teksters betydning i deres kontekst.

Sted

Booktalken kan efter aftale afholdes på Hovedbiblioteket i Viborg eller på dit lokale bibliotek.

Tilmelding

Booking skal ske min. 3 uger før besøget. 
Ved tilmelding oplyses mail og telefonnummer på alle deltagende lærere.

Tilmelding
Tlf.nr. 87873472