Gratis

Børnekunstudstilling 2024

Beskrivelse

Tema 2024: Transport - før, nu og i fremtiden.

Hvordan så cyklen ud i gamle dage? Hvordan kom varerne frem for 100 år siden, i dag og hvordan kommer de frem om 10 år? Hvordan kom man til Amerika i år 1900 og hvordan kommer vi derover i morgen? Kan vi en dag rejse til månen på skoleudflugt og studere den på nært hold? 

Den årlige udstilling af børn og unges kunst i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek har i 2024 temaet: Transport - før, nu og i fremtiden. Alle former for transportmidler er i spil: cykler, hestevogne, biler, busser, tog, fly og skibe – og måske også nogle vi ikke rigtig kender endnu. 

Børn og unge tegner, maler eller bygger deres bud på transport før, nu eller i fremtiden og afleverer dem til en stor fælles udstilling i Gudenåhuset i Bjerringbro. Udstillingen åbnes i april 2024 og kan ses af alle borgere. 

Børnekunstudstillingen i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek, er en årligt tilbagevendende begivenhed i april måned, hvor børn fra dagpeje, børnehaver, sfo samt skoler inviteres til at medvirke. Udstillingen arrangeres i samarbejde med Bjerringbro Kunstforening, som hvert år vælger et tema for udstillingen. Invitationer til udstillingen udsendes i efteråret. Se også Bjerringbro Kunstforenings hjemmeside www.bjerringbrokunstforening.dk

Aktiviteter

Lad børnene designe deres helt egne køretøjer – der kan tegnes eller males – der kan bygges modeller med papkasser, papmache, træ eller ler eller osv.

Forberedelse

Tag en snak med børnene om temaet - Transport - før, nu og i fremtiden, spørg fx

- Hvordan kommer I i børnehave?

- Hvordan skal vi komme hen til Gudenåhuset?

Efterbehandling

Kom på besøg i udstillingen og snak om egne og andres bidrag. Hvad er det sejeste, sjoveste eller flotteste transportmidel?

Formål

At styrke børns lyst til at arbejde med kreative udtryksformer.

Eksempler på mål fra Den styrkede pædagogiske læreplan:

Kultur, æstetik og fællesskab - at børnene oplever egne og andres kulturelle baggrunde, normer, traditioner og værdier og at stimulere børnenes engagement, fantasi, kreativitet og nysgerrighed.

 

Sted
Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek
Realskolevej 12
8850 Bjerringbro

Arbejdet med bidrag til udstillingen foregår i egen institution/skole.
Bidrag afleveres i Gudenåhuset i Bjerringbro.
Udstillingen placeres i Gudenåhusets Udstillingslokale i indgang til venstre for trappen til biblioteket.

Tilmelding

Tilmelding foregår pr. mail direkte til Bjerringbro Bibliotek, bjerringbrobib [at] viborg [dot] dk - eller på mail til Dagny Vistisen, dav [at] viborg [dot] dk

Tlf.nr. 87873434