Kulturspor

Præsentation

Kulturspor skal:  

  • sikre, at alle børn og unge aktivt i deres skoleog dagtilbud møder et varieret udbud af kunstneriske udtryk og får mulighed for selv at udtrykke sig herigennem.   
  • styrke samarbejdet og relationerne mellem de deltagende institutioner, så der skabes varige og bæredygtige samarbejder.  
  • skabe et samarbejde for tværfaglig kvalificering af involverede kunstnere, musik- og kulturskolelærere samt folkeskolelærere, pædagoger og elever, således at de indgår som ligeværdige samskabende parter. 

På Skolerne tilbydes kreative deltagende forløb med en eller flere skoleklasser med følgende 4 kunstarter/indhold: 

  1. Musik (instrument, band, sammenspil) 

  1. Skolekor. 

  1. Billedkunst og tegning 

  1. Scenekunst og dans. 

Samtlige børn i Viborg Kommunes folkeskoler skal deltage i mindst et forløb i løbet af deres indskoling. Tidspunkterne for forløbene og kunstarterne aftales individuelt med hver skole mellem skoleledelsen og kulturskolen.  

På dagtilbud tilbydes kreative deltagende forløb med følgende indhold:  

  1. Sprog og fortælling 

  1. Musik, sang og bevægelse 

  1. Teater og cirkus 

  1. Billedkunst og tegning/animation 

Alle børn i Viborg Kommunes skal mindst én gang i den tid de går i et kommunal eller selvejende dagtilbud for 3-5-årige møde et længerevarende forløb, hvor en kunstner og en eller flere af det pædagogiske personale i et børnehus har et fælles ansvar for læringsmiljøet i en børnegruppe. 

Der udarbejdes en forløbsplan, som skal være med til sikre, at alle dagtilbuddene får et forløb i løbet af et 3 års rul. Rullet ligger liger fast, med mindre, der er særlige forhold der gør sig gældende. Det er muligt for dagtilbuddene af bytte i områderne. De konkrete tidspunkter for forløbene aftales individuelt med hver dagtilbud, mellem børnehuslederen og Kulturskolen.  

Se en oversigt over samarbejdsprocessen under yderligere informationer 

Der tilbydes 2 formater i Kulturspor. 

Kulturspor med ugentlige besøg lokalt på skolerne/dagtilbud eller temauger/projektuger på en skole eller instution.

Kontakt
Palle Friborg Kjeldgaard
Kulturskoleleder
87873664
Yderligere information
Samarbejdsmodel mellem lærer og kulturskoleunderviser

Forløb udbudt af Kulturspor

Grundskole

Kulturspor - Billedkunst

Periode: Hele året

Udbyder: Kulturspor

Emne: Bæredygtighed og verdensmål, Kulturhistorie og tro, Kunst, arkitektur og design, Litteratur og medier, Natur og friluftsliv, Trivsel og fællesskaber, Tværfaglige tilbud

Læs mere

Kulturspor - Scenekunst

Periode: Hele året

Udbyder: Kulturspor

Emne: Bæredygtighed og verdensmål, Film, musik, teater og dans, Kunst, arkitektur og design, Litteratur og medier, Sprog, Trivsel og fællesskaber, Tværfaglige tilbud

Læs mere

Kulturspor - Tegning

Periode: Hele året

Udbyder: Kulturspor

Emne: Bæredygtighed og verdensmål, Film, musik, teater og dans, Innovation og entreprenørskab, Kulturhistorie og tro, Kunst, arkitektur og design, Litteratur og medier, Naturvidenskab, Sprog, Trivsel og fællesskaber, Tværfaglige tilbud

Læs mere