Gratis

Lydproduktioner i din klasse 7-10. kl.

Beskrivelse

Har du lyst til at lege med lyd- og podcastproduktion i din undervisning, men mangler du det tekniske udstyr og lidt hjælp til at komme i gang?

Så kan du booke et klassesæt med fem kufferter, som indeholder alt, hvad I skal bruge for at optage interviews, producere podcasts, sætte lyd til noveller og digte eller skabe en geografisk bestemt fortælling.

Kufferter og præsentation heraf kan bookes på laeringogviden [at] viborg [dot] dk.

Aktiviteter

I kufferterne finder du alt, hvad dine elever skal bruge til at optage, interviewe og skabe lydproduktioner, som fx en podcast, sætte lyd til noveller og digte eller skabe en geografisk bestemt fortælling.

Kufferterne indeholder en ZOOM H4N Pro(Handy Recorder) med tilhørende mikrofoner, kabler og SD-kort, og sammen med afhentningen af kufferterne får du som lærer en halv times intriduktion til det tekniske udstyr. Du kan finde yderligere inspiration til aktiviteter med kufferterne her:  Podcast i danskfaget VIA CFU

Lydredigering kan foregår i gratisprogrammet Audacity, som kan hentes her:https://www.audacityteam.org/

 

Forberedelse

Som forbredelse kan I med fordel snakke i klassen om, hvad der skaber en god lydoplevelse (få inspiration her: Podcasts til børn på Ereolen). I kan også læse om lydbogens historie eller lytte til Tag gaden tilbage af Sarah Engel (fra 14 år) og tale om, hvilken betydning lydbilledet har for læseoplevelsen.

Efterbehandling

Efter forløbet kan læreren med fordel sende elevernes digitale produktioner til os på laeringogviden [at] viborg [dot] dk, hvorefter vi vil samle dem sammen og udgive udvalgte eksempler, så vores brugere kan få glæde af elevernes produktioner. Vær obs på at dette kan kræve forældretilladelser.

Formål

Mediekufferterne understøtter det øgede fokus på teknologiforståelse ved at styrke elevernes evne til at rammesætte komplekse problemstillinger med henblik på at designe digitale artefakter.
 

Eksempler fra Fælles Mål:

Dansk - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'fremstilling', hvor eleven kan udtrykke sig forståeligt, klart og varieret i skrift, tale, lyd og billede i en form, der passer til genre og situation.

Historie - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'historiebrug', hvor eleven kan forklare samspil mellem fortid, nutid og fremtid.

Medier, valgfag - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'medieproduktion', hvor eleven kan kommunikere med digitale medier i egne og fælles produktioner.

Sted

På egen skole

Undervisningsmateriale

PRIMÆRT materiale
Her finder du en liste med forslag til hvordan du kan bruge lydproduktioner i din undervisning.

PRIMÆRT materiale
Her finder du en quickguide til at komme igang med at bruge mediekufferterne i din undervisning

PRIMÆRT materiale
Her finder du en udførlig vejledning til at bruge Audacity til at redigerer dine lydproduktioner

Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 87873472