Grundskole

Tæt på natur og kultur i Kongenshus Mindepark

Billede

Beskrivelse

Naturen er en fantastisk legeplads og et godt sted at lære. Kongenshus Mindepark byder på gåruter, flotte naturoplevelser, kuperet terræn og historie. Her er masser af inspiration af hente og mulighed for at gå på opdagelse og være aktive sammen.

 

Aktiviteter

Der er et udkigstårn, hvorfra man kan skue ud over hedearealerne, og i området under tårnet er en række plancher med historiske fortælling. Der er også borde-bænke-sæt til undervisning, opgaveløsning eller madpakker.

Driller vejret er der mulighed for at benytte madpakkehuset (som tidligere var en iskiosk). Her er også borde og stole. Huset er aflåst, men kontakt skovfoged John Milther for lån af nøgle (40 21 86 35).

I kan også gå på opdagelse i mindedalen, hvor der findes fra den danske sangskat – indgraveret på de store herredssten. De er også mere end 1.200 navne på hedeopdyrkere – måske endda nogle slægtninge.

Der ligger i øvrigt en shelterplads med tilhørende bålplads i nærheden af madpakkehuset. Her er der mulighed for at overnatte og lave mad over bål – man skal dog selv have brænde med.

Der er flere forskellige gåruter i Kongenshus Mindepark. Find dem på kortet: kongenshus_mindepark_brochure.pdf (hedeselskabet.dk)

Forberedelse

For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter.
Find inspiration under ’undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb på forskellige portaler.

Efterbehandling

Efter hjemkomsten til egen skole, vil der være mulighed for at bruge hjemmesiden for Kongenshus Mindepark, hvor I kan finde en masse information om stedet. www.hedeselskabet.dk/kongenshus-mindepark

Formålet med aktiviteten er, at eleverne arbejder med naturtyper og vores fælles historie.

Formål

I Kongenshus Mindepark kan du både kom tæt på natur, kultur og historie. Gå på opdagelse på den smukke hede, oplev historien i mindedalen og find sange fra den danske sangskat på de store herredssten. Oplev hvordan store dele af Jylland så ud for bare 150 år siden og bliv mindet om, at vi alle er en del af historien - og at vi står på skuldrene af være slægtninge, som havde et helt andet liv. 

Eksempler fra Fælles Mål
Dansk - Der kan arbejdes med kompetenceområdet fortolkning, hvor eleven kan forholde sig til almene temaer gennem systematisk undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster.

Historie - Der kan arbejdes med kompetenceområdet kronologi og sammenhæng, hvor eleven kan sammenligne væsentlige træk ved historiske perioder. Med er særligt fokus på det lokale, regionale og globale.

Praktisk information

Sted
Skjul detaljer

Følg grusvejen, der løber fra Kongenshus Kro og ind i mindeparken. Madpakkehuset ligger i forbindelse med udkigstårnet.

Booking af shelters: https://app3.geckobooking.dk/site/booking.php?1=1&PHPSESSID=804055254f96...

Forløbstype
Besøg på egen hånd
Målgruppe
0. klasse
1. klasse
2. klasse
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Fag
Dansk
Historie
Natur/teknologi
Samfundsfag
Pris
Periode
Hele året
Emneområde
Bæredygtighed, klima og verdensmål
Hytter og lejrskoler
Kulturhistorie og tro
Natur, friluftsliv og udeskole

Sange til de jyske hedeopdyrkere

SEKUNDÆRT materiale

Natureventyr i området for 3-8 årige

SEKUNDÆRT materiale

Forløb på Alineas historieportal: Natur og kultur

SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.

SEKUNDÆRT materiale

NT1: Dine sanser

SEKUNDÆRT materiale

NT5: Landskabet i Danmark

SEKUNDÆRT materiale

BIO7: Den livgivende jord