Book online

GS24 Upcycling - skab med genbrugsmaterialer

Beskrivelse

Besøg en Verdensmålsskole og lær at upcycle.

I dette forløb inviterer VIA indenfor for at lære eleverne at upcycle - skabe flotte, kreative og funktionelle hverdagsprodukter af genbrugsmaterialer.

Forløbet forholder sig til temaerne forbrug og affald som en del af Grønne Sammens tematikker og Viborg Kommunes klimaplan.

Aktiviteter

Program:

 • Velkomst og rundtur på Campus med små fortællinger om at være verdensmålsskole
 • Kort intro til begreberne genbrug, genanvendelse, upcycling og cirkulær økonomi i hverdagen
 • Inspiration og kreativ fremstilling af funktionelle, æstetiske hverdagsprodukter lavet af genbrugsmaterialer
  Undervejs serveres der en lille bæredygtige snack fra kantinen
 • Afslutning og fremvisning af egne fremstillede produkter
Forberedelse

Undersøg, hvad det vil sige at være en Verdensmålsskole - find link som PRIMÆRT materiale under 'undervisningsmateriale'.

Brug 20 råd til en grønnere hverdag fra Viborg Kommunes klimaplan som afsæt til samtale om og/eller arbejde med de temaer, der er relevante for forløbet.

Tænk desuden i muligheder for grøn transport: Vælg gerne cyklen, gå eller tag offentlig transport hvor, billetterne også refunderes af Transportpuljen.

Efterbehandling

Eleverne får deres egne fremstillede produkter med hjem.
Sammen med elevernes nye viden om Verdensmålsskoler kan produkterne indgå i en eventuel formidling til andre elever på skolen.

For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter.

Find inspiration til forskellige vinkler på temaerne forbrug og affald under ’undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb på forskellige portaler.

Formål

Formålet med forløbet er, at eleverne:

 • bliver resursebevidste
 • kan fremstille bæredygtige hverdagsprodukter.

Pædagogiske overvejelser:

 • Eleverne får viden om centrale begreber indenfor bæredygtighed og en forståelse af, hvordan resursebevidsthed og cirkulær økonomi kan forstås i hverdagslivet.
 • Eleverne får inspiration og konkrete færdigheder i at fremstille eftertragtede, funktionelle og kreative hverdagsprodukter, under hensyntagen til resursebevidsthed, bæredygtighed og æstetisk udtryk.
 • Desuden får eleverne indblik i, hvordan mennesker på en uddannelsesinstitution arbejder med bæredygtighed og verdensmål i hverdagen.
   

Eksempler fra Fælles Mål:

Håndværk og design, som valgfag

- Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'håndværk - materialer', hvor eleven kan selvstændigt forarbejde mangeartede materialer i forhold til produktets funktion og udtryk.

- Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'design', hvor eleven kan arbejde med komplekse designprocesser knyttet til produktfremstillinger.

Samfundsfag

- Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'økonomi', hvor eleven kan tage stilling til økonomiske problemstillinger og handle i forhold til egen økonomi og samfundsøkonomien. Med særligt fokus på 'økonomisk vækst og bæredygtighed'.

Sted
VIA - Pædagoguddannelsen
Prinsens Allé 2
8800 Viborg

Der er ca. 1,5 km at gå fra Banegårdspladsen, og rigtig mange busser standser med kort gåafstand til VIA.

Find bustransport på Rejsekortets prisberegner, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40), hvis I over 20 rejsende.

Undervisningsmateriale
Tilmelding

Kontakt formidler, Mia Lund Andersen, hvis der er spørgsmål vedrørende forløbet.
Book forløbet nederst på siden i tilmeldingsmodulet.

Én billet svarer til én klasse.

Tilmeldingsfrist
19.06.2024
Tilmelding