Book online

GS24 Projekt Edison "Din og min by ..."

Beskrivelse

Vores samfund er i forandring, og over de seneste år har der været et skærpet fokus på, at vi alle har de nødvendige kompetencer i fremtiden - såvel inden for teknologi som innovation og entreprenørskab.

Gennem Projekt Edison-forløbet bliver der sat ekstra meget fokus på innovation, entreprenørskab og bæredygtighed.

I år er temaet ”Din og min by i bevægelse”.
Som en del af projektet skal du sammen med dine elever arbejde med en entreprenant tilgang til problemstillingen. I vil blive hjulpet igennem hele processen med udførlige lærervejledning og færdiglavede elevopgaver.

Eleverne skal pitche deres løsningsforslag til en brag af en finaledag på Midtbyens Gymnasium, hvor dommerrepræsentanterne blandt andet er unge iværksættere med fokus på bæredygtighed og personer ansat i kommunen.  

Så vær med sammen med din klasse! Sæt "Din og min by i bevægelse" på skoleskeamet i uge 36 og 37. Måske bliver det nogle af dine elever, som kommer med til landsfinalen.

Aktiviteter

Lærinsforløbet er bygget op som et tværfagligt forløb, som enten kan gennemføres som en emneuge eller som et længere forløb i udvalgte timer/fag.

Hele projektet sluttes af med en finaledag som foregår på Midtbyens Gymnsium henholdsvis d. 6. og 13. sept. (afhængig af hvilken uge din skole afholder Grønne Sammen).

I kan se programmet for finaledagen under materialer.

Forberedelse

Praktisk forberedelse:

  • Tilmelding til dette forløb og til projekt Edison gennem KLC. I skal altså IKKE tilmelde via projekt Edisons hjemmeside.
  • Tilmeldingen gælder både til forløbet og til finaledagen.
  • Når I har tilmeldt jer, skal I sende en mail til mdav [at] viborg [dot] dk, hvor I fortæller hvor mange hold I tilmelder - typisk 2 til 4 elever pr. hold

Undervisningmaterialet: Fonden for Entreprenørskab (ffefonden.dk)

Forløbet er tænkt som en tværfaglig emneuge, som strækker sig over 5 skoledage, men I kan også vælge at tilrettelægge det som et længerevarende forløb i udvalgte fag og timer.

Efterbehandling

De tre bedste hold fra begge finaledage går videre til en landsfinale, hvor der vil være mulighed for at vinde op til 10.000kr til klassekassen.

Formål

Formålet med Edison er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces og muligvis vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri.
Undervisningen foregår tværfagligt, og eleverne får mulighed for at arbejde selvstændigt samt udfolde sig kreativt.

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence, hvor eleverne under et længere forløb vil stifte bekendtskab med koncept- og produktudvikling i både teori og praksis. Målet er, at hver gruppe fremstiller et produkt, hvilket de skal fremvise/pitche på finaledagen.
 

Eksempler fra Fælle Mål

Dansk, efter 6. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'fremstilling', hvor eleven kan udtrykke sig i skrift, tale, lyd og billede i formelle situationer. Med særligt fokus på 'præsentation og evaluering'.

Dansk, efter 9. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'fremstilling', hvor eleven kan udtrykke sig forståeligt, klart og varieret i skrift, tale, lyd og billede i en form, der passer til genre og situation. Med særligt fokus på 'præsentation og evaluering'.

Natur/teknologi - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan perspektivere natur/teknologi til omverdenen og aktuelle hændelser. Med særligt fokus på 'teknologi og ressourcer'.

Samfundsfag - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'økonomi', hvor eleven kan tage stilling til økonomiske problemstillinger og handle i forhold til egen økonomi og samfundsøkonomien. Med særligt fokus på 'økonomisk vækst og bæredygtighed'.

Tværgående temaer - Innovation og intreprenørskab

Sted
Midtbyens Gymnasium - Mercantec
Banegårds Alle 1
8800 Viborg

Der er 3-5 km. at cykle fra byskoler, og der er ca. 150 M. at gå fra Banegårdspladsen, hvor mange busser og tog standser.

Find bustransport på Rejsekortets prisberegner, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40), hvis I over 20 rejsende.

Undervisningsmateriale

Se programmet for finaledagen, samt mere om årets tema i denne korte introduktionsfilm.

Tilmelding

Man tilmelder sig til dette forløb og til projekt Edison gennem KLC. I skal altså IKKE tilmelde via projekt Edisons hjemmeside.

Denne tilmelding gælder både til forløbet og til finaledagen. En billet svare til én klasse.
Datoen på tilmeldingen er datoen for finaledagen, som foregår på Midtbyens Gymnasuim. Se programmet under materialer.

Når I har tilmeldt jer, skal I sende en mail til mdav [at] viborg [dot] dk, hvor I fortæller hvor mange hold I tilmelder - typisk 2 til 4 elever pr. hold.

Tilmeldingsfrist
19.06.2024
Tilmelding