Fuldt booket

GS24 PEAK12 med omtanke

Beskrivelse

Hvordan kan jeg være en grøn gæst på et grønt hotel i en grøn by?

PEAK 12 er et hotel, der arbejder målrettet med bæredygtighed ud fra tre kerne fokusområder:

  • Vi har fokus på det lokale og økologiske – både når det kommer til råvarer, men også når det kommer til samarbejdspartnere og leverandører
  • Vi arbejder hele tiden hen imod at nedsætte vores samlede energiforbrug 
  • Vi går op i, hvordan vores medmennesker har det, og tager ansvar for den sociale bæredygtighed 

I kommer til at se et hotel, hvor der er taget bevidste bæredygtige valg hele vejen rundt.

Forløbet forholder sig til temaerne forbrug og erhvervsliv som en del af Grønne Sammens tematikker og Viborg Kommunes klimaplan.

Aktiviteter

Forløbet består af to dele:

En rundvisning på PEAK12, hvor eleverne ser, hvordan der arbejdes med bæredygtig fremtid i praksis.

Herefter kommer eleverne til at arbejde med en case, der handeler om, hvordan de selv kan bidrage til at være mere "grønne" gæster.

Forberedelse

Undersøg PEAK12s kerneområder og tiltag på deres hjemmeside, og skriv gerne spørgsmål og tag med på dagen. Brug skabelonen fra Naturvidenskabernes Hus som er vedhæftet under undervisningsmateriale.

Brug 20 råd til en grønnere hverdag fra Viborg Kommunes klimaplan som afsæt til samtale om og/eller arbejde med de temaer, der er relevante for forløbet.
Tænk desuden i muligheder for grøn transport: Vælg gerne cyklen, gå eller tag offentlig transport hvor, billetterne også refunderes af Transportpuljen.

 

Efterbehandling

Efterfølgende kan I tage casen med hjem. I kan udvide diskutionen til, hvordan bliver jeg en mere grøn borger i min grønne by?

Diskutér også, hvad er en 'grøn by', og hvor og hvordan er den grøn, hvad kan jeg selv bidrage med?

Arbejdes der med segmentering og/eller reklamer, kunne besøget danne grundlag for en analyse på PEAK 12s målgrupper og evt. egne produktioner med et givent segment som målgruppe.

For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter.
Find inspiration til forskellige vinkler på temaerne forbrug og erhvervsliv under ’undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb på Gyldendals portaler.

Formål

Formålet med forløbet er, at eleverne stifter bekendskab med, hvordan man arbejder målrettet med en bæredygtighedsprofil, og hvordan denne profil kan være med til at bidrage til forretningsstrategien. 
 

Eksempler fra Fælles Mål:

Samfundsfag - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'økonomi', hvor eleven kan tage stilling til økonomiske problemstillinger og handle i forhold til egen økonomi og samfundsøkonomien. Med særligt fokus på 'privatøkonomi og forbrugeradfærd'.

Madkundskab - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'fødevarebevidsthed', hvor eleven kan foretage begrundede valg af fødevarer i forhold til produktion, kvalitet og madoplevelse. Med særligt fokus på 'bæredygtighed'.

Sted
PEAK12
Tingvej 10
8800 Viborg

Der er cykelafstand for mange byskoler, og  en lang række busser stander ved enten Tinghallen, Rigsarkivet eller Regionshuset.
Fra banegården/rutebilstationen er der kun 950 meter at gå.

Find bustransport på Rejsekortets prisberegner eller Sitra - Arriva, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40) eller Arriva, hvis I over 20 rejsende.

Tilmelding

Kontakt formidler, Natajsa Madsen, hvis der er spørgsmål vedrørende forløbet.
Book forløbet nederst på siden i tilmeldingsmodulet.

Tlf.nr. 81880120
Tilmeldingsfrist
19.06.2024
Tilmelding