Book online

GS24 Lods Hans - et renovationseventyr

Beskrivelse

I anledningen af Grønne Sammen tilbydes kommunens 1. klasser en teateroplevelse, som levendegør Viborg Kommunes nye affaldssorteringsplan.

Oplev Lods Hans - et eventyr med skrald i!

Forestillingen foregår på GAME Streetmekka, Viborg, og der vil være noget for både krop og sanser - og godt med rytme.

Forløbet forholder sig til temaerne affald og menneskets samspil med naturen som en del af Grønne Sammens tematikker og Viborg Kommunes klimaplan.

Aktiviteter

Vi starter ud med at opleve teaterforestillingen Lods Hans, hvor elever og lærere deltager aktivt i rytmerne med sang og fagter.

Efter forestillingen er der fri leg i GAME Streetmekka, hvor eleverne får mulighed for at prøve kræfter med de spændende lokaliteter. 

Dagens program:
09.30 - Løbende ankomst med cykler, offentlig transport eller KLC bus
10.00 - Teaterforestilling
10.45 - Pause
11.00 - Fri leg
11.30 - Mulighed for at spis medbragt mad og blive i GAME Streetmekka
             på egen hånd frem til kl. 14.00 

Forberedelse

Inden teaterstykket øves sang, fagter mm. hjemme i klassen. Se under 'undervisningsmaterialer' - PRIMÆRT materialer

Snak desuden i klassen om, hvad I forstår ved teater:
- Er der nogen, der har prøvet det før, eller nogen der har været i teatret?
- Hvordan er man en god ven og et godt publikum, når nogen skal optræde for en?
- Hvad har skrald med bæredygtighed at gøre?

Brug desuden 20 råd til en grønnere hverdag fra Viborg Kommunes klimaplan som afsæt til samtale om og/eller arbejde med de temaer, der er relevante for forløbet.

Tænk desuden i muligheder for grøn transport: Vælg gerne cyklen, gå eller tag offentlig transport hvor, billetterne også refunderes.

Efterbehandling

Efter teaterstykket kan I tale om jeres oplevelser og sætte fokus på den kropslige kommunikation, som I oplevede sammen.
Kan I genkende noget fra eventyrgenren?

Tal også om, hvilke tanker I efterfølgende har haft om skrald og bæredygtighed:
Er I blevet mere opmærksomme på, hvad I smider ud, og hvor det ryger hen?

For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter.

Find desuden inspiration til forskellige vinkler på temaerne affald og menneskets samspil med naturen under ’undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb på forskellige portaler.

Formål

Målet med forløbet er at skabe bevidsthed om skrald og bæredygtighed gennem kropsligt, rytmisk og fantasifuldt at arbejde med kommunens affaldssorteringsplan.
Således vil vi i fællesskab undersøge, hvordan vi kan blive bedre til at genbruge vores ressourcer og passe på naturen omkring os.

Vi vil desuden blive klogere på eventyret og parafrasen som genre.

Eksempler fra Fælles Mål:

Dansk
-
Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'kommunikation', hvor eleven kan følge regler for kommunikation i overskuelige formelle og sociale situationer. Med særligt fokus på 'krop og drama'.
- Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'fortolkning', hvor eleven kan forholde sig til velkendte temaer gennem samtale om litteratur og andre æstetiske tekster. Med særligt fokus på 'perspektivering'.

Musik - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'musikudøvelse', hvor eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse. Med særligt fokus på 'sanglege og bevægelseslege'.

Idræt - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'alsidig idrætsudøvelse', hvor eleven kan deltage aktivt i basale, alsidige bevægelser i leg. Med særligt fokus på 'dans og udtryk'.

Sted
GAME Streetmekka
Nellikevej 2
8800 Viborg

Der er 700 M. at gå fra Banegårdspladsen og bus nr. 1 standser tæt på GAME.

Find bustransport på Rejsekortets prisberegner, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40), hvis I over 20 rejsende.

Undervisningsmateriale
Tilmelding

Kontakt tovholder, Thora Bundgaard Sørensen, hvis der er spørgsmål vedrørende forløbet.
Book forløbet nederst på siden i tilmeldingsmodulet.

 

Tlf.nr. 87871072
Tilmeldingsfrist
19.06.2024
Tilmelding