Grundskole
Erhvervsliv
Gratis
Billede

Beskrivelse

Er I klar til at tage på en spændende rejse, hvor vi arbejder med nogle af tidens vigtigste emner? 

På Grøn Rejse dykker vi ned i fremtidens mad, klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og teknologi.

En dag fra. kl. 8.45-18.00 på Asmildkloster i Viborg.
 

Kom med på Grøn Rejse på Asmildkloster Landbrugsskole

Forløbet er et heldags tilbud, hvor klassen får indblik i forskellige elementer i landbrugserhvervet og møder hverdagen på en landbrugsskole.

Undervejs laver eleverne opgaver der er af praktisk art, der f.eks. handler om at tilberede frokost i skolehavens udekøkken af sæsonens råvarer, indsigt i dyrevelfærd va oplæg og gårdbesøg, teamwork via lege og opgaveløsning faciliteret af landbrugsskolens elever.

Aktiviteter

Vi skal

  • Se Landbrugsskolen
  • Lave klimavenlig frokost
  • Besøge en gård
  • Til farmerrace i maskinhallen
  • og meget mere!
     

Rollefordeling

Vores formidler sætter rammen for hvert besøg, og aktiviteterne gennemføres i samspil med klassens lærere, hvor vi især forventer I har styr på børnenes særlige behov undervejs på dagen, da I kender dem bedst.

Forberedelse

I skal være forberedte med tøj efter vejret - og som må blive beskidt. 

I skal huske drikkedunke. Vi giver øvrig forplejning hele dagen. 

Efterbehandling

Hjemme i klassen kan I  tale om:

  • Hvad vil det sige at gå på en landbrugsskole?
  • Hvordan arbejder landbruget med verdensmål? Hvad lærte vi? 
  • Klimaklog mad, hvad er det? 
     

For at skabe sammenhæng mellem besøget og elevernes læring i klasseværelset, er det en god ide at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter besøget.

Find inspiration længere nede på siden, hvor der er linket til relevante forløb på forskellige portaler.

Formål

Vi dykker vi ned i fremtidens mad, klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og teknologi. Samtidig får vi FN’s Verdensmål til at leve, med særligt fokus på:

  • Verdensmål nr. 12: Ansvarlig forbrug og produktion
  • Verdensmål nr. 15: Livet på landet
     

Eksempler fra Fælles Mål

Natur og teknologi - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan perspektivere natur/teknologi til omverdenen og aktuelle hændelser.

Madkundskab - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'fødevarebevidsthed', hvor eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed. Med særligt fokus på 'råvarekendskab'

Uddannelse og Job - Der arbejdes med kompetenceområdet 'fra uddannelse til job', hvor eleven kan beskrive sammenhæng mellem uddannelser og job.

Praktisk information

Sted
Asmildkloster Landbrugsskole
Asmildklostervej 1
8800 Viborg
Forløbstype
Erhvervsskolesamarbejde
Forløb med formidler
Målgruppe
6. klasse
Fag
Arbejdskendskab
Madkundskab
Natur/teknologi
Pris
Gratis
Antal
28
Periode
Hele året
Skjul detaljer

Max én klasse

Vi udbyder Grøn Rejse på følgende datoer: 

  • 22/09/25
  • 23/09/25
  • 29/09/25

 

 

Varighed
9.15 timer
Skjul detaljer

Vi mødes kl. 08.45-18.00 

Emneområde
Bæredygtighed, klima og verdensmål
Erhvervsuddannelse
Natur, friluftsliv og udeskole
Tværfaglige tilbud
Uddannelse og job
Faciliteter
Mulighed for at spise medbragt mad
Mulighed for toiletbesøg
Ikke-handicapvenlige forhold
Verdensmål
SDG
SDG

Landbrug og Fødevarers Skoletjeneste samling af undervisningsmaterialer

SEKUNDÆRT materiale

Forløb på Alineas madkundskabsportal: Mælk - fra ko til mund

SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.

NB! forløbet er tiltænkt 7.-8. kl., men kan tilrettes målgruppen.

Forløb på Xplores N/T-portal: Mennesker og teknologi

SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.

Tilmelding

Gratis

Tilmelding foregår ved direkte kontakt til uddannelseskonsulent, Rebecca Bruun Heissel.

Tlf.: 30592510