Grøn Rejse
Beskrivelse
Er I klar til at tage på en spændende rejse, hvor vi arbejder med nogle af tidens vigtigste emner?
På Grøn Rejse dykker vi ned i fremtidens mad, klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og teknologi.
En dag fra. kl. 8.45-18.00 på Asmildkloster i Viborg.
Kom med på Grøn Rejse på Asmildkloster Landbrugsskole
Forløbet er et heldags tilbud, hvor klassen får indblik i forskellige elementer i landbrugserhvervet og møder hverdagen på en landbrugsskole.
Undervejs laver eleverne opgaver der er af praktisk art, der f.eks. handler om at tilberede frokost i skolehavens udekøkken af sæsonens råvarer, indsigt i dyrevelfærd va oplæg og gårdbesøg, teamwork via lege og opgaveløsning faciliteret af landbrugsskolens elever.
Aktiviteter
Vi skal
- Se Landbrugsskolen
- Lave klimavenlig frokost
- Besøge en gård
- Til farmerrace i maskinhallen
- og meget mere!
Rollefordeling
Vores formidler sætter rammen for hvert besøg, og aktiviteterne gennemføres i samspil med klassens lærere, hvor vi især forventer I har styr på børnenes særlige behov undervejs på dagen, da I kender dem bedst.
Forberedelse
I skal være forberedte med tøj efter vejret - og som må blive beskidt.
I skal huske drikkedunke. Vi giver øvrig forplejning hele dagen.
Efterbehandling
Hjemme i klassen kan I tale om:
- Hvad vil det sige at gå på en landbrugsskole?
- Hvordan arbejder landbruget med verdensmål? Hvad lærte vi?
- Klimaklog mad, hvad er det?
For at skabe sammenhæng mellem besøget og elevernes læring i klasseværelset, er det en god ide at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter besøget.
Find inspiration længere nede på siden, hvor der er linket til relevante forløb på forskellige portaler.
Formål
Vi dykker vi ned i fremtidens mad, klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og teknologi. Samtidig får vi FN’s Verdensmål til at leve, med særligt fokus på:
- Verdensmål nr. 12: Ansvarlig forbrug og produktion
- Verdensmål nr. 15: Livet på landet
Eksempler fra Fælles Mål
Natur og teknologi - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan perspektivere natur/teknologi til omverdenen og aktuelle hændelser.
Madkundskab - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'fødevarebevidsthed', hvor eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed. Med særligt fokus på 'råvarekendskab'
Uddannelse og Job - Der arbejdes med kompetenceområdet 'fra uddannelse til job', hvor eleven kan beskrive sammenhæng mellem uddannelser og job.
Praktisk information
Se flere detaljer
Max én klasse
Vi udbyder Grøn Rejse på følgende datoer:
- 22/09/25
- 23/09/25
- 29/09/25
Se flere detaljer
Vi mødes kl. 08.45-18.00
Landbrug og Fødevarers Skoletjeneste samling af undervisningsmaterialer
SEKUNDÆRT materiale
Forløb på Alineas madkundskabsportal: Mælk - fra ko til mund
SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.
NB! forløbet er tiltænkt 7.-8. kl., men kan tilrettes målgruppen.
Forløb på Xplores N/T-portal: Mennesker og teknologi
SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.
Tilmelding
Tilmelding foregår ved direkte kontakt til uddannelseskonsulent, Rebecca Bruun Heissel.