Digte på Hald
Beskrivelse
Arbejdet med Digte på Hald starter i klassen og fortsættes på Hald Hovedgård. Det er i perioder muligt at få en formidler, men det afhænger af andre arrangementer i huset.
Aktiviteter
Eleverne kigger på de fire store lærreder i Riddersalen og går ud og finder egne inspirationskilder i området omkring Hald. De første skitser til elevernes egne Digte på Hald skrives på almindelige papirblokke. Senere skriver eleverne deres egne 'store' digte på Halds store papir. Hele klassens digtsamling kan samles i klassens egne 'Digte på Hald'.
Forberedelse
I låner klassesættet Digte på Hald og downloader folderen Digte på Hald. I kan fordybe jer både i de håndskrevne digte og de trykte tekster i bogen. I Peter Laugesens efterord kan eleverne læse, hvordan de store digte er blevet til. I inspirationsfolderen kan I også læse digterens egen tekst om inspirationskilderne og vha. inspirationsskemaet finde ud af, hvilken inspirationskilde I foretrækker at bruge.
Efterbehandling
Fortsæt arbejdet med klassens egne Digte på Hald.
Formål
At eleverne prøver kræfter med at skrive digte.
Praktisk information
Se flere detaljer
På skolen og på Hald Hovedgård.
Se flere detaljer
Skoleklasser kan kun besøge Hald, når der ikke er forfattere i huset. Kontakt Hald Hovedgård for at høre, hvornår det er muligt at komme på besøg.
Digte på Hald til download
PRIMÆRT materiale
Forløb på Gyldendals danskportal for 3.-6. kl.: Lyriske tekster
SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.
Forløb på Gyldendals danskportal for 7.-10. kl.: Unge lyrisk tekster
SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.