Gratis

Pedalkraft - Ja tak

Beskrivelse

Har I problemer med at komme rundt i byen med jeres børnegruppe? Vil I gerne lære børnene, at aktiv transport er sagen? Mangler I en ekstra voksen? Så kan I samarbejde med Cyklistforbundet omkring transporten, så børnene blive sikre cyklister, og det bliver lettere at besøge kulturinstitutioner, virksomheder, foreninger mm.

Aktiviteter

Vi hjælper med at cykle med en børnegruppe inden for en radius af 10 kilometer.

Det er vigtigt at børnene bærer cykelhjelm og kender til sikkerhedsregler omkring at cykle i flok. I deltager og gennemfører jeres aftalte læringsaktivitet på det pågældende sted. Vi mødes med jer igen, når hjemtransporten påbegyndes.

Det er også muligt at cykelturen i sig selv er læringaktiviteten, så børnen bliver sike cyklister i en tidlig alder. Bestil evt. også forløbet Cykelleg og trafiksikker.

Forberedelse

Planlæg jeres rute med cirka-tidspunkter for transportdelen. Derefter laves aftale om mødested mm.

Formål

Cyklistforbundet vil gerne understøtte aktiv transport. Derfor tilbyder vi at være den ekstra voksne, som gør det lettere for børnegruppen at komme ud i lokalområdet.

Sted

Efter aftale.

Undervisningsmateriale

Se 3 små film på DGI´s hjemmeside GO' STIL på landevejen: Brug ringeklokken, Fyld så lidt som muligt og Vis anerkendelse