Book en kunstner

Beskrivelse

Vil I gerne arbejde mere med billedkunst, musik og bevægelse i dagligdagen? Alle institutionens deltagende pædagoger kommer til at arbejde i praksis og på gulvet eller legepladsen sammen med børnene med fx maling, naturmaterialer og ild eller med sange, bevægelseslege og instrumentspil – alle får ny inspiration og gode fif til meget mere leg med billedkunst og musik. Forløbet sætter lige så stort fokus på pædagogernes udbytte som på børnenes!

Konceptet er udviklet i et samarbejde mellem Kulturskolen og Kulturprinsen.

Aktiviteter

Hvert forløb bliver skræddersyet til lige netop jeres daginstitution. Det kan være en enkelt dag eller et længerevarende forløb over flere uger. En velafprøvet struktur er et forløb på 8 uger med 1 formiddag pr. uge (eller 4 uger med 2 formiddage pr. uge), som inddrager 2-3 børnegrupper med deres pædagoger. Kunstneren lærer fra sig fra starten af forløbet og trækker sig gradvist tilbage, for til sidst at understøtte pædagogernes eget arbejde med billedkunst, sang, musik og bevægelse.

Forberedelse

Her kan du booke et hands-on forløb til jeres daginstitution med en billedkunstner eller musikpædagog fra Kulturskolen Viborg. Konceptet er enkelt, men afprøvet og virkningsfuldt: sammen planlægger I forløbet, således at det i videst muligt omfang tager udgangspunkt i jeres dagligdag og udvider det repertoire og de materialer, som I bruger i forvejen.

Efterbehandling

Benyt de nye metoder, I har lært i forløbet.

Formål

At give de involverede personaler nyt repertoire, tips, tricks og nye kompetencer til at arbejde med billedkunst, musik, bevægelse og leg inden for læreplanstemaet 'kulturelle udtryksformer og værdier', samtidigt med at børnene bliver inddraget i et kunstnerisk forløb, hvor de lærer gennem en legende tilgang.

Eksemler fra den pædagogiske læreplan
Kultur, æstetik og fællesskab Det pædagogiske personale må være lydhøre og understøtte børn i, at børnene selv skaber kulturelle udtryk i et læringsmiljø, der inddrager børn i processen, værdsætter fordybelse og konstruktion samt børns egne eksperimenterende udtryk.

Sted

Aktiviteterne foregår hjemme i institutionen.

Tilmelding

For booking af kunstner - kontakt:

Musikforløb: Sophie Rose, Kulturprinsen - asro [at] kulturprinsen [dot] dk

Billedkunstforløb: Lis Wuisman Jørgesen, Billedkunstskolen - lwj [at] viborg [dot] dk