Mikroorganismer i fokus (4.- 6. klasse)

Beskrivelse

Der kan vælges mellem 2 forløb, der kan tilpasses efter behov

Mad, hygiejne og mikroorganismer: Hvilken betydning har mikroorganismer for vores sundhed og hvad sker der med maden, når vi ikke gider tage ud af bordet efter aftensmaden? Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i en lille historie om ”Søndagsmiddagen” og hvad der sker, hvis vi ikke behandler vores fødevare med omhu.

Hi five: sætter fokus på håndhygiejne og hygiejnen på skolens toiletter. Her får du en tjekliste, en lærervejledning og baggrundsviden. I skal lave forsøg med ”snavs” på hænderne og andre forsøg, der sætter tankerne i gang.

Begge forløb kan foregå på Social og Sundhedsskolen

Formål

Formålet er at sætte fokus på hygiejne ved at arbejde med de mikroorganismer, som vi omgiver os med i hverdagen 

Undervisningsmateriale
Lærermateriale mellemtrin - Hi Five
Elevmateriale mellemtrin Hi Five
Mad, hygiejne og mikroorganismer
Håndvask