Film og oplæg om en global verden

Beskrivelse

Salaam Skole tilbyder en unik mulighed for at arbejde med film fra hele verden sammen med vores engagerede oplægsholdere. Vi har et bredt udbud af film i vores katalog, som sætter fokus på globale forhold, flerkulturelle møder og interkulturelle temaer. Oplægsholderen kommer ud til jer på skolen i forbindelse med filmvisningen.

Aktivitet
I et film- og oplægsarrangement får I besøg af en af vores erfarne oplægsholdere, som relaterer sin egen personlige historie til filmens temaer. Oplægsholderen engagerer eleverne i en givende dialog og kommer ind på de filmiske virkemidler i den konrete film. Oplægsholderen er tilstede under filmvisningen og følger op på filmen i dialog med eleverne.

Efterbehandling
På vores hjemmeside findes der undervisningsmaterialer til den enktelte film. Materialet kan efter filmen bruges til en grundig bearbejdelse af filmen og udvalgte temaer gennem opgaver. Materialets udførlige handlingsreferat og persongalleri understøtter desuden samtalen om filmen.

Formål

Formålet med aktiviten er, at elevernes interkulturelle kompetencer styrkes, at de får indsigt i globale forhold, samt at de får kendskab til filmmediet og filmiske virkemidler. De enkelte film og de tilhørende undervisningsmaterialer har forskellige fokusområder og behandler forskellige temaer, så det specifikke formål varierer.

Sted

På skolen.

Tilmelding