Tegn dig til en Cartoon Award

20.02.2017

Så er det igen muligt for Viborg Kommunes 8. klasser at deltage i Niels Bugges Cartoon Award/junior.

Ordet satiretegninger får ofte en negativ klang, men med Cartoon Awarden er formålet at sprede et positivt og inkluderende budskab gennem humor og kreativitet. Hvor der i de foregående år er taget væsentlige globale temaer op som ”Eat or not to eat”, ”Oceans are in our hands", ”Equal in Diversity” og ”Utopia”, sættes der i år fokus på emnet ”Communication”. Læs mere om årets tema i vedhæftede bilag.

Satiretegningen sætter streg under friheden til at ytre sig, og genren muliggør et større råderum end skriftlig journalistik samtidig med, at den er åben for fortolkning hos modtageren.

Med deltagelse i arrangementet lægges der bl.a. op til at tage reflekteret stilling til samfundet og dets udvikling, samfundsfaglige diskussioner, visuelle udtryksformer, æstetiske tekster, kulturteknik samt sprog og kommunikation - og arrangementet rammer dermed ind i flere fagmål.

Niels Bugges Cartoon Award er den årlige officielle prisuddeling for satiretegnere verden over. Der har været uddelt priser siden 2013.

Det er kro- og hotelejerne Poul og Gitte Nielsen, som står bag det succesfulde arrangement i tæt samarbejde med den internationale tegnerorganisation Federation of Cartoonist Organization (FECO).

Der er en præmie på 10.000 kr. til den elev, der vinder, som skal bruges med klassen. Derudover får eleven bag vindertegningen en tur til København med to ledsagere, frokost og personlig rundvisning på den Sorte Diamant, hvor vindertegningen også vil blive udstillet.

Deadline for indlevering af tegninger er den 18. april 2017.

Nogle af tegningerne vil efterfølgende blive udstillet på Viborg Centralbibliotek.

Tilmeldinger sendes med lærers navn, mailadresse og klasse til Line Husum, lihp [at] viborg [dot] dk senest den 18. marts 2017. Ved yderligere spørgsmål er I velkomne til at kontakte Line Husum på enten mail eller telefon/87 87 77 09.

Se også dokumenterne:

  • Praktiske informationer vedr. afleveringsprocedure m.m.
  • Beskrivelse af årets tema: Communication
  • Prøv dig selv som satirisk tegner
  • Satiretegninger der evt. kan danne udgangspunkt for oplæg i klassen

 

Se evt. video med sidste års vinder af Niels Bugge Cartoon Award/Junior Line Nielsen fra Vestre Skole i dialog med Per Arnoldi her.

Læs endvidere artikel i Viborg Stifts Folkeblad

Yderligere information