Mere skolebridge i Viborg

15.05.2019

Tjuhej hvor det går. 14 skoler, 800 elever, 183 instruktører har været involveret i de sidste to års forløb med skolebridge i Viborg Kommune. Og de to klubber helmer ikke! De er klar til at tage imod endnu flere elever i det nye skoleår.

Skolebridge i Viborg startede i juni 2017. I løbet af de følgende to år har bridgeklubberne i Viborg haft 28 bridgeforløb på 14 skoler og næsten 800 elever har med stor interesse og ihærdighed spillet bridge. De fleste har deltaget i introduktionsforløb på ca. tre timer. Flere og flere vil gerne spille bridge, lære mere, og de deltager nu i yderligere forløb på seks timer fordelt over et par dage. Den videre undervisning finder ofte sted i bridgeklubbernes egne lokaler. Det motiverer eleverne, som oplever det mere realistik at sidde ved rigtige bridgeborde frem for at spille hjemme i klasselokalet.

Undervisningen kræver hjælp fra klubbernes medlemmer, hvor langt de fleste er i alderen 60+, og der opstår mange sjove og givende situationer mellem generationerne til stor fornøjelse for begge aldersgrupper. Indtil nu, har i alt 183 hjælpere/instruktører fra klubberne deltaget, og det svarer faktisk til ca. 635 timers ulønnet frivilligt arbejde.

Skolebridge i Viborg har som mål at etablere en mulighed for regelmæssig bridge for de unge, vi kalder det pizzabridge. Første pizzabridge er den 7. juni, hvor vi håber på stort fremmøde fra elever, der har prøvet spillet.

På facebook under gruppen “Skolebridge i Viborg” kan man læse nærmere om aktiviteterne.

Læs mere om forløbet: Skolebridge - en tankesport