Lån udekøkken, kæmpesnegle og melorme

12.10.2018

Brug Naturskolens nye udekøkken ved Undallslund eller lån hønsene Tante Grøn, Tante Rød og Tante Gul - i rottesikret bur! Måske vil I hellere have besøg af mus, kæmpesnegle, kakerlakker, melorme, vandrende pinde og sommerfuglelarver? Naturskolen er leveringsdygtige i lidt af hvert.

I foråret var vi naturvejledere meget ude ved børnehusene og dagplejerne, og ikke ret meget ved Naturskolen i Undallslund. Efter sommerferien har mange flere dagplejere og børnehuse fundet vej til Undallslund. Det er godt, for vi har et dejligt sted med mange muligheder. Nogle aktiviteter er kun muligt at lave ved Naturskolen. Flere besøg i Undallslund er også et tegn på større bredde i de aktiviteter vi laver. Bl.a. kan vi inddrage vores husdyr, hønsene og gederne, i vores naturnære formidling.

I kan låne dyr i Undallslund!

Fra august 2018 har det været muligt for institutioner at låne høns.

Lånehøns-ordningen indbefatter rottesikkert bur, foder- og vandautomat (store nok til at hønsene kan klare en weekend uden fodring) og hønsene Tante Grøn, Tante Rød og Tante Gul. Institutionerne, der låner hønsene skal selv indkøbe foder (kan købes i bl.a. Plantorama og Miljøfoder, en sæk på 15 kg for ca.100 kr. er rigeligt til to måneder). Naturskolen bringer og henter høns og bur. Hønsene lånes i mindst en måned og maks. to måneder.

Udover hønsene har Naturskolen forskellige andre smådyr, som institutioner og dagplejere kan låne. Der er pt. mus, kæmpesnegle, kakerlakker, melorme og vandrende pinde. Til foråret kommer der forhåbentlig også sommerfuglelarver (af arten Kinesisk Egespinder).

Udekøkken i Undallslund

På Naturskolen i Undallslund gik noget af sensommeren med at lave nyt halvtag og etablere udekøkken. Sammen med udetoiletterne og shelterne (som stod færdige i foråret) betyder det at man som institution eller klasse, nu kan booke lejrplads og grej til madlavning i skoven, uden at skulle ind i huset.

Se listen over materialet i udekøkkenet i vedhæftede dokument.

Yderligere information
Nyt fra Naturskolen Undallslund