Gratis

Krible Krable Konference i Viborg

Beskrivelse

Tilmeldingen er åben - find link nederst på siden. Først-til-mølle, tilmeldingen lukker den 16. maj

Inspirerende konference med fokus på det pædagogiske arbejde med insekter og andre smådyr. Dagen igennem vil det krible og krable med sprudlende oplæg, praktiske og inspirerende workshops og en masse spændende gæster med nye materialer og idéer til aktiviteter i dagplejen, institutionen og på skolen.

Konferencen er for dig, der vil bruge krible-krabledyr i dit arbejde med børn i dagplejen, vuggestuen, børnehaven eller skolen.

Konferencen afholdes på Naturskolen i Viborg Kommune, men du er velkommen uanset, hvilken kommune du kommer fra.

Dagens program:

8:00 – 9:00                         Kaffe og morgenbrød
9:00 – 9:15                         Velkomst
9:15 – 10:15                       Oplæg – biolog og børnebogsforfatter Anders Koefoed, kendt fra TV2
10:15 – 10:30                     Pause
10:30 – 12:00                     Workshop I og markedsplads
12:00 – 12:45                     Frokost
13:00 – 14:00                     Naturtryl v. Gustav Urth
14:00 – 14:30                     Kaffe og kage
14:30 – 16:00                     Workshop II og markedsplads
16:                                       Tak for i dag

Størestedelen af arrangementet finder sted udendørs. Medbring passende beklædning, godt fodtøj og en pude/sideunderlag. Der er fuld forplejning hele dagen.

Dagens værter er: Naturskolen i Viborg Kommune i samarbejde med Krible Krable, Randers Naturcenter, NaturSara, Viborg Kommune og Aqua

Arrangementet er gratis og en del af projektet Krible Krable under Naturvejledning Danmark. Projektet er støttet af Novonordisk Fonden.

Transport

Du skal selv sørge for transporten til og fra konferencen. Der arrangeres gratis fælles bus fra Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, med afgang den 15. juni kl. 07.00 og retur kl. ca. 17. Angiv ved tilmelding om du er interesseret i dette tilbud.

Oplægsholderne

Anders Koefoed er biolog, børnebogsforfatter og du kender ham måske fra TV2, hvor han fortæller om natur og krible krabledyr. Han har bl.a. udgivet bogen Superkryb - med ægte superkræfter, om smådyrenes fantastiske evner.

Gustav Urth tryller og jonglerer os igennem naturen og dyrenes spændende verden. I denne video, kan du se ham i hopla og høre ham fortælle om solsorten.

Workshops

Du har mulighed for at deltage i to af i alt seks workshops. De har en varighed på mellem 45 min.-1½ timer. Ved tilmelding skal du angive dine tre prioriteter.

Edderfantastiske edderkopper

Kan du danse som en springedderkop og er du lige så god til gaveindpakning som en rovedderkop?
Hvis ikke så kom til workshop om de fantastiske, krible-krablende edderkopper hos naturvejlederne fra Randers Naturcenter. Få en introduktion til forskellige edderkopper, deres spændende adfærd og edderkoppespind og bliv inspireret til sjove edderkoppelege og -aktiviteter, som man kan lave med børn, også selvom man ikke er den store ”edderkoppe-fan”. 
Kom forbi, måske du får vendt din edderkoppefrygt til fascination.
/Randers Naturcenter

Herlige humler og mesterlige murerbier

Der findes omkring 290 arter af vilde bier i Danmark. De fleste lever alene og har en vildt spændende levevis og måde at formere sig på. Humlebierne, som alle børn og voksne kan genkende, lever dog i små samfund med en dronning, arbejdere og afkom.
På denne workshop skal vi gennem leg og sjove aktiviteter blive klogere på de vilde biers liv. Prøv at samle pollen som en jordhumle, komme ud af redehullet som en murerbi og snyde den dybe blomst som en korttunget bi. Legene vil give børn i alderen 3-8 år et indblik i de vilde biers fantastiske liv. Workshoppen kommer til at summe af aktivitet.
/Naturskolen i Viborg Kommune

Natur-tjek – Inviter det vilde ind på ude-arealet

Naturen og herunder Krible Krable livet er presset både globalt og i Danmark. Men hvordan står det egentlig til med rammerne for Krible Krable livet ved udearealerne på din institution? Vi giver dig redskaber til at undersøge naturtilstanden samt inspiration og gode råd til, hvordan I kan gøre jeres udearealer lidt vildere sammen med børnene, så de får bedre mulighed for at opleve sommerfugle, fugle og andre vilde dyr på tæt hold i hverdagen, uden I altid behøver tage bussen ”ud i naturen”. På workshoppen vil I også selv få lov at tjekke naturtilstanden af et område, og vi vil drøfte muligheder og udfordringer ved at gøre jeres ude-arealer vildere.
/Viborg Kommune, Natur og vand

Vild med Vand! 

Vand er dragende for både børn og voksne! 
Kom på workshop hvor vi selv skal lege, udforske og eksperimentere med vand!  På workshoppen dykker vi både ned i det fantastiske KribleKrable liv der findes i vand men kigger også på hvordan man kan lave forskellige fede vandeksperimenter!  Vi tager udgangspunkt i lege og aktiviteter, som man kan lave med børn, både i naturen og på legepladsen.  
Kom med til ”Vild med Vand”!
/AQUA Naturfagscenter

Science - helt konkret

Hvordan kan vi lave science, uden at vi skal investere i meget udstyr? 
Kom og få helt konkrete hands-on aktiviteter til science for de 0 til 6-årige, hvor vi har fokus på at genbruge forskellige ting og arbejde med det, vi allerede har ved hånden. 
Vi skal undersøge hvor vinden er, og hvor meget den mon kan flytte. Vi skal også undersøge, hvad vand kan flytte, og hvilken viskositet vand har i forhold til andre ting. 
/NaturSara

Liv og død

Få ny inspiration til dit arbejde om kredsløbet i naturen fra Krible Krable-projektet.
Liv og død fletter sig ind i hinanden, når vi undersøger nedbrydere, rovdyr, ådselbiller og planteædere. Liv og død skaber den natur, vi er omgivet af. Få inspiration, til hvordan du kan arbejde med temaet gennem konkrete aktiviteter med børn i naturen, som du kan gennemføre i praksis med hjælp fra vores gratis materiale.
/Krible Krable

Markedspladsen

Markedspladsen er åben fra kl. 10 og dagen ud og du kan bl.a. møde:

Randers Naturcenter
Randers Naturcenter inviterer til ”skab dit eget Krible krable superdyr konkurrence”, hvor I via naturmaterialer og andre sjove ting kan få udviklet det skønneste dyr med de mest fantastiske egenskaber, tilpasset levested og meget mere – der vil være præmier til de bedste!
Derudover kan du få tips til ”feltarbejde for småfolk” – hvor vi viser hvordan du kan arbejde med Krible krable dyr, levesteder og science på en og samme tid – f.eks. den børnevenlige BioBlitz.

Viborg Kommune, Natur og Vand: - Inviter det vilde ind på jeres ude-areal
Naturen og herunder Krible Krable livet er presset både globalt og i Danmark. Men hvordan står det egentlig til med rammerne for Krible Krable livet ved udearealerne på din institution? Vi står klar til at give dig inspiration og gode råd til, hvordan I kan gøre jeres udearealer lidt vildere, så børnene får bedre mulighed for at opleve sommerfugle, fugle og andre vilde dyr på tæt hold i hverdagen, uden I altid behøver tage bussen ”ud i naturen”. Hør også om mere vores andre vilde indsatser i Viborg Kommune Vildere Viborg - Viborg Kommune

Naturskolen i Viborg Kommune - smagsprøver på Naturskolens forløb
Kom og mød Naturskolen. Se, hør, rør og smag på det vi oplever sammen med Viborgs børn.

Naturekspeditionen v. naturvejler Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune
Krible Krable Skov med aktiviteter for de mindste
Naturekspeditionen, der er Vesthimmerlands naturformidling har sammen med frivillige etableret Krible krable Skove med ”gør det selv” aktiviteter for de mindste i Vesthimmerland. Mød naturvejleder Karin Winther og de frivillige bag konceptet og se, hvordan du let kan etablere en skov med få midler.

Krible Krable
Hør om projektet og bliv klogere på det store udvalg af materialer.

Forplejning

Konferencen er inkl. forplejning. Specifikke ønsker til forplejningen kan angives ved tilmelding.

Kontakt
Ane Langebjerg Lassen
Naturvejleder
93598099
Træffetid 8-16
Sted
Naturskolen i Viborg Kommune
Ravnsbjergvej 71
8800 Viborg

Størstedelen af arrangementet finder sted udendørs. Medbring passende beklædning og godt fodtøj.

Tilmelding

Tilmeldingen er åben fra mandag den 14. marts kl. 8. Der er plads til i alt 100 deltagere.

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
16.05.2022