VM i Totalhåndbold for 3. klasse

Beskrivelse

VM i Totalhåndbold er en måde at lave samskabelse mellem de lokale idrætsforeninger og kommunens skoler - det er sunde fællesskaber i praksis. Her får eleverne mulighed for at styrke sammenholdet og skabe nye relationer, barrierer bliver nedbrudt og venskaber opstår. Det er her de er sammen om noget større.

 

Aktiviteter

Hver enkelt skole må stille med lige så mange hold, det er muligt på de respektive årgange.
Holdene blandes på tværs af årgang og køn.
To hold af 6-7 spillere spiller mod hinanden i en kamp med simple regler, hvor bolden, bevægelsen og den gode oplevelse er i centrum.

Forberedelse

Hvis jeres skole har brug for hjælp til at skyde forløbet i gang, så kan i tage kontakt til den lokale håndboldklub eller en anden repræsentant fra VM i totalhåndbold. Viborg Idrætsråd vil gerne være behjælpelige med kontakten til håndboldklubben. Det er muligt at øve hjemme på skolen, og jeres kontaktperson kan være behjælpelig med gode øvelser mm.
Se reglerne i vedhæftet materiale.

Efterbehandling

VM dagen kan evt. efterbehandles med en dialog om idrætten i samfundet, hvor eleven beskriver lokalområdets idrætsmuligheder. Eller oplevelsen kan bearbejdes ud fra et sundheds- og trivselsperspektiv jf. Fælles Mål i idræt.

Formål

VM i Totalhåndbold er et undervisningsforløb og en stor stævnedag for kommunens 3.klasser med det overordnede mål at give nye muligheder for motion, få udbredt kendskabet til håndbold og få skabt nye fællesskaber på tværs af skoler og de lokale idrætsforeninger.

Eksempler fra Fælles Mål
Idræt
Alsidig idrætudøvelse - med fokus på boldbasis og boldspil.
Idrætskultur og relationer - eleven deltager aktivt i idrættens kultur og fællesskaber.

Sted
Viborg Stadion Hal
Tingvej
8800 Viborg
Undervisningsmateriale

Reglerne for Totalhåndbold i Viborg

Tilmelding

Tilmelding foregår via dette link: www.dgi.dk/202106654503

 

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
27.08.2021