Gratis

Sportspraktikdag

Beskrivelse

Sportspraktikdagen er for alle 5. klasser i Viborg Kommune.

Tilmelding på PULSÅREt: Sportspraktikdag KLC Viborg

Aktiviteter

Dagen er delt op i 4 moduler á 50 minutter, hvor den enkelte klasse skal dyrke 4 forskellige tildelte aktiviteter.

Det er en anderledes skoledag, hvor sund kost og motion er i højsædet samtidig med at klasserne får mulighed for at opleve det sammenhold som foreningsidræt bl.a. giver.  

Målet med Sportspraktikdagen er at inspirere eleverne til et aktivt fritidsliv, og vise at der er en idræt for alle. Samtidigt får idrætsforeninger fra hele kommunen mulighed for at vise deres aktivitet frem, og give den et personligt præg, fordi de frivillige til Sportspraktikdagen er de samme som eleverne kan møde i idrætsforeningerne efter endt Sportspraktikdag.

Forberedelse

Alle klasser skal deltage i en fælles obligatorisk konkurrence, som de skal forberede på forhånd hjemmefra.

Konkurrencen består i, at hver klasse hjemmefra skal undersøge fakta om lige præcist de 4 foreninger, som klassen deltager i aktiviteter hos under sportspraktikdagen.
 
Formålet med konkurrencen er at træne elevernes evne til at søge og notere informationer og deltage aktivt i efterfølgende plenum på klassen. Vi ønsker desuden, at eleverne har et godt kendskab til de foreninger, som underviser dem til Sportspraktikdagen.  

Info om konkurrencen sendes ud på mail inden eventen. 

  Efterbehandling

  Den efterfølgende undervisning hjemme på skolen kan gøre eleverne opmærksomme på muligheder i organiseret og selvorganiseret idræt generelt og specifikt i lokalområdet, herunder lokale idrætsforeninger.

  Eleverne kan lære, hvordan man skaber kontakt til foreninger og kan få tilladelse til at benytte faciliteter mv. Undervisningen skal stimulere elevernes åbenhed i forhold til andre idrætslige udfordringer, således at elevernes lyst til fysisk aktivitet uden for skoletiden understøttes. Eleverne kan fx afprøve en af lokalområdets idrætsgrene hos en lokal forening. Find muligheder for samarbejde med idrætsforeninger i kommunen på KLC Viborg. Er der nogle relevante muligheder for klassen? 

   

  Formål

  Formålet med dagen er at præsentere eleverne for mange forskellige idrætstilbud, som de unge kan benytte sig af i deres fritid – der er en idræt for alle. 
  Derudover kan lærere finde inspiration til undervisningen igennem det differentierede udvalg af idrætsaktiviteter.

  Eksempler fra Fælles Mål:
  Idræt - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'idrætskultur og relationer' hvor eleven kan deltage aktivt i idrættens kultur og fællesskab. Med særligt fokus på 'idrætten i samfundet'.

  Sted
  Stadionområdet
  Stadion Allé
  8800 Viborg

  Plænen ud for hal 5 & 6 i stadionområdet

  Tilmelding

  Tilmelding foregår via denne side: PULSÅREt: Sportspraktikdag KLC Viborg

  Tilmeldingsfrist
  10.03.2023