Gratis

Smag på restaurationsbranchen!

Beskrivelse

Kan du lide lugten i bageriet?

Kom og oplev en dag hos fagretningen "Mad & Sundhed" og bliv udfordret på dine smagsløg.

Aktiviteter

Eleverne vil komme til at opleve lugten i bageriet, se hvad der sker i gryderne og mærke på egen krop, om Hotel- og Restaurationsbranchens uddannelser måske i fremtiden kunne være et spændende uddannelsesvalg.
Vi skal lave mad efter sæsonens friske råvarer, samtidig med at eleverne bliver klogere på uddannelserne inden for Hotel- og Restaurationsbranchen.

Én ting er i hvert fald sikkert - der er ingen, der kommer til at gå sultne hjem!

Forberedelse

Det er en fordel, at eleverne kender de almindelige hygiejneprincipper i forbindelse med madlavning, og at eleverne har viden om køkkenredskaber, arbejdsprocesser samt fagord og begreber i en opskrift.
Se under materiale for linkt til mulige undervisningsforløb.

Efterbehandling

Hjemme på skolen i faget madkundskab, kan eleverne få mere viden om betydningen af madhåndtering for bæredygtighed og miljø. Efterbehandlingen kan ligeledes foregå i danskfaget, hvor eleverne fx. prøver kræfter med at fremtille en instruktion eller fagtekst.

Formål

Formålet med dagen er, at eleverne oplever fagretningen "Mad & Sundhed" og mærker på egen krop, hvordan det er at arbejde med mad.

Eksempler fra Fælles Mål
Madkundskab - Der arbejdes med kompetenceområderne 'madlavning' samt 'mad og sundhed'. Eleven kan anvende madlavningsteknikker og omsætte idéer i madlavningen og eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til sundhed.

Dansk - Der kan arbejdes med færdigheds- og vidensmålet 'fremstilling', hvor eleven har viden om kommenterende og forklarende fremstillingsformer og kan udarbejde anmeldelser, instruktioner og fagtekster.

Sted
Mercantec
H.C. Andersensvej 7-9
8800 Viborg
Undervisningsmateriale

Fødevarestyrelsens undervisningsforløb om køkkenhygiejne 'Madklassen'.

Anders Morgenthaler har illustreret filmen, der husker os på, at vi altid skal skylle krydderurter og salat

Tilmelding

Tilmelding til Rie Dalsgaard