Kan du lide lugten i bageriet?
Kom og oplev en dag hos fagretningen "Mad & Sundhed" og bliv udfordret på dine smagsløg.
Eleverne vil komme til at opleve lugten i bageriet, se hvad der sker i gryderne og mærke på egen krop, om Hotel- og Restaurationsbranchens uddannelser måske i fremtiden kunne være et spændende uddannelsesvalg.
Vi skal lave mad efter sæsonens friske råvarer, samtidig med at eleverne bliver klogere på uddannelserne inden for Hotel- og Restaurationsbranchen.
Én ting er i hvert fald sikkert - der er ingen, der kommer til at gå sultne hjem!
Det er en fordel, at eleverne kender de almindelige hygiejneprincipper i forbindelse med madlavning, og at eleverne har viden om køkkenredskaber, arbejdsprocesser samt fagord og begreber i en opskrift.
Se under materiale for linkt til mulige undervisningsforløb.
Hjemme på skolen i faget madkundskab, kan eleverne få mere viden om betydningen af madhåndtering for bæredygtighed og miljø. Efterbehandlingen kan ligeledes foregå i danskfaget, hvor eleverne fx. prøver kræfter med at fremtille en instruktion eller fagtekst.
Formålet med dagen er, at eleverne oplever fagretningen "Mad & Sundhed" og mærker på egen krop, hvordan det er at arbejde med mad.
Eksempler fra Fælles Mål
Madkundskab - Der arbejdes med kompetenceområderne 'madlavning' samt 'mad og sundhed'. Eleven kan anvende madlavningsteknikker og omsætte idéer i madlavningen og eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til sundhed.
Dansk - Der kan arbejdes med færdigheds- og vidensmålet 'fremstilling', hvor eleven har viden om kommenterende og forklarende fremstillingsformer og kan udarbejde anmeldelser, instruktioner og fagtekster.
Fødevarestyrelsens undervisningsforløb om køkkenhygiejne 'Madklassen'.
Anders Morgenthaler har illustreret filmen, der husker os på, at vi altid skal skylle krydderurter og salat
Tilmelding til Rie Dalsgaard