Gratis

Netfinder-konkurrencen

Beskrivelse

5. og 6. klasser i Viborg Kommune kan tilmelde sig Netfinder konkurrencen og konkurrere med andre skoler i Viborg på bl.a. søgefærdigheder på internettet. Netfinder afvikles som et samarbejde mellem Mariagerfjord, Silkeborg, Favrskov, Holstebro og Viborg Kommune og ender ud i en regional finale, hvor to klasser fra hver kommune dyster mod hinanden.

Alle tilmeldte klasser deltager i en lokalfinale i foråret, og vinderne går videre til en regionalfinale. Klasser, der har været i regionalfinalen, kan ikke deltage igen.

Aktiviteter

Der afholdes en lokalfinale i Viborg Kommune tirsdag d. 30. april 2019, 8.00-12.00. Lokalfinalen afholdes hjemme i klassen. Eleverne sender deres løsninger til et dommerpanel og i løbet af dagen, vil der blive kåret en vinder. De to bedste hold går videre til regionalfinalen, der forventes af blive afholdt torsdag d. 16. maj 2019 her i Viborg.

Vil du gerne videre mere om konkurrencen og hvordan du kan forberede dig og dine elever, så kontakt pædagogisk it-konsulent Brian O. Kjeldsen på bri@viborg.dk.

Forberedelse

Du får adgang til tidligere opgaver gennem Meebook-forløbet "KLC - Netfinder". Forløbet kan hentes under "Share it" på Meebook.

Dette giver mulighed for at afholde en generelprøve på konkurrencen hjemme i klassen. De gamle opgaver og træningsopgaverne på "Netfind.dk" kan også bruges til at træne løbende igennem skoleåret.

På ”Netfind.dk” findes der træningsøvelser, så man kommer igennem de discipliner, der er inden for søgning; fx enkelsøgning, sammensat søgning, emnesøgning samt billed- og kortsøgning.

Som deltagende lærer får du adgang til tidligere opgaver og modtager informationer om konkurrencen.

Efterbehandling

Med udgangspunkt i konkurrencen, kan man efterfølgende arbejde videre med de opgavetyper, der viste sig at være de største udfordringer. 

Formål

Igennem arbejdet i Netfinder inddrages det tværgående tema It og medier:

  • Eleven som kritisk undersøger
  • Eleven som analyserende modtager
  • Eleven som målrettet og kreativ producent
  • Eleven som ansvarlig deltager
Sted

På skolen. 

Undervisningsmateriale

På 'Meebook' under 'Share It' kan du søge på 'NETFINDER' og finde forløbet 'KLC Viborg - Netfinder'.
Her finder I link til opgaver, der kan bruges til at træne op til Netfinder konkurrencen.
Der er desuden link til forskellige undervisningsforløb, der omhandler sikkerchat og netetik.

Tilmelding
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
24.11.2017