Murmosaik

Beskrivelse

Denne workshop giver eleverne mulighed for at undersøge, analysere og arbejde praktisk med de tematikker og materialer værket "Tro og overtro", er skabt af.

Mette Winckelmann udsmykkede i 2013 muren rundt om Viborg Kunsthal. Det ca. 500 kvadratmeter store kunstværk "Tro og overtro" består af 34 tons fliser, som sætter en kunstnerisk ramme om Viborg Kunsthal.

Winckelmann fortæller, at temaet for udsmykningen er menneskets søgen, og at hun har hentet inspiration i Viborg bys historie som center for kirke- og kongemagt, lovgivning og handel samt i referencer til tro, overtro og religion.

Aktivitet
Murens udsmykning består af 100 forskellige mønstre, udført af fliser i fem grå nuancer. Mønstrene gentages i et system, så de samlet vises 211 gange. Workshoppen lærer eleverne at genkende et mønster, og giver dem mulighed for selv at eksperimentere med at danne nye mønstre. Der introduceres til værket og arbejdes med især den matematiske del.

Forberedelse og efterbehandling
Der medfølger til forløbet en introduktion og vejledning til at arbejde videre med den historiefortællende del i form af animation hjemme på skolen.

Formål

At eleverne kan se på kunsten ud fra forskellige indgange: en matematisk og en historiefortællende. Forløbet giver gennem kunstværket eleverne indsigt i geometri, animation, fortolkning, historiefortælling, tro og overtro.

Undervisningsmateriale
En guide til konceptet Murmosaik