Gratis

Grønne Sammen - Klimaklog på danske fødevarer

Beskrivelse

Forløbet bevæger vi os baglæns fra jord til bord og giver eleverne viden om produktionen af danske, bæredygtigtige og klimatilpassede fødevarer.
Vi tager udgangspunkt i produkterne og kommer omkring produktionsformerne og hvordan produktionen tilgodeser miljøet mest muligt.  

Lokale fødevarer er en af de mest oplagte veje at gå for at reducere klimapåvirkningen af vores fødevareproduktion. Food miles er et begreb der bruges mere og mere, og der stræbes efter zero miles food, dvs. vi skal spise lokalproducerede fødevarer. "Spise i sæson" er et andet begreb der er oplagt til at blive mere grønne sammen og koblet med lokale fødevarer, er potentialet stort.
De lækre, velproducerede, sikre og sunde fødevarer venter lige rundt om hjørnet over hele Danmark. Udvalget er bredt, lige fra grøntsager til kød, honning, olie, frugt, vin, øl og meget mere - og de har altid en god historie tilknyttet, der får det hele til at smage lidt bedre. 

Aktiviteter
  • Eleverne introduceres til de forskellige produkter og deres produktionsformer.
  • Undervejs smager vi på nogle af de mange førsteklasses fødevarer, der hver dag produceres af danske landmænd og kvinder i hele Danmark.
  • Eleverne inddrages i denne diskussion og målet er at de får et mere nuanceret indblik i fødevareproduktion og syn på deres eget forbrug af fødevarer. 
Forberedelse

Der kan med fordel arbejdes med kendskab til danske fødevarer, hvordan de er produceret, sæsonvarer og hvilke innovative klimaløsninger eleverne kender til i produktionen af danske fødevarer.

Formål

Målet er at eleverne:

  • får et større indblik i processer og mekanismer bag dansk fødevareproduktion, hvilket kan give mulighed for at udbygge deres viden, kompetencer og handlemuligheder, så de oplever at kunne gøre en forskel og sammen skabe en mere bæredygtig fremtid.
  • får viden om det store udvalg, de danske fødevareproducenter repræsenterer.
  • bliver introduceret til og får smag for fødevarer i sæson.
  • bliver bevidste om zero miles food.
  • introduceres til et erhverv der på en gang er et af de ældste, og samtidig et af de mest innovative omkring produktionsformer, der sikrer en stabil forsyning af sunde, velsmagende fødevarer.

 

Sted
Grønne Sammen
Tilmelding

Tilmelding sker til
Liselotte Puggaard
Asmildkloster Landbrugsskole

Tlf.nr. +4522284686