Gratis

Gadeidræt i GAME Streetmekka Viborg

Beskrivelse

I GAME Streetmekka Viborg har vi alle de faciliteter, der skal til for at skabe en fed oplevelse for eleverne. Husets 3.000 kvm er fordelt på en asfaltbane til street basket og street soccer, et parkour-/trial-område, et skate-område, en klatrevæg til bouldering og endelig en dansesal. Vi har god plads til, at børnene kan folde sig ud i uformelle rammer, og vi går meget op i, at de har en fed oplevelse hos os. 

Som folkeskole eller institution i Viborg Kommune kan man altid booke sig ind på en af faciliteterne eller i hele huset, og det er gratis. Dette gælder i tidsrummet 8:00-15:00. Vi stiller bolde og andre nødvendige faciliteter til rådighed, og vi har omklædning og bad til henholdsvis drenge og piger.

Aktiviteter
  • Street basket: Street basket er en gadeversion af den almindelige basketball. I street basket spiller begge hold på samme net 3-mod-3.
  • Street soccer: På asfaltbanen i Streetmekka kan der spilles street soccer, hvor det typisk er to hold a' 4 spillere, der kæmper mod hinanden - enten på små eller store mål. Vi har også en PANNA BANE, hvor 1-mod-1 kan dyste mod hinanden. Her gælder det om at have en god teknik!
  • Parkour/trial/bouldering: Disse discipliner er især for dem, som elsker udfordringer og træning uden et udpræget konkurrenceelement. Der er ingen regler, og derfor ikke noget, som er rigtigt eller forkert. Noget af det rigtigt gode ved disse træningsformer er, at man styrker både krop og balance, og at der er rig mulighed for de gode små succesoplevelser.
  • Hip-hop/street dance: I vores store dansesal med spejlvæg kan man danse som i de mange dansefilm. Street dance er oprindeligt en blanding af flere forskellige stilarter, bl.a. hip-hop, house, break, african house og dance hall. Men der er ikke noget rigtig eller forkert i vores dansesal - i GAME Streetmekka Viborg er vi nemlig også vilde med freestyle! 
  • Skate/scoot: Vi har en indendørs minirampe med plads til både nybegyndere og øvede. Vi har også et stort udendørs skateområde med godt underlag og sjove udfordringer, som vi har udviklet i samarbejde med professionelle skatere (svenske 'Beaver Concrete'). Ligesom i parkour og trial er der her plads til udfordringer og fuld fart uden et udpræget konkurrenceelement, og det kan have sine fordele. 
Forberedelse

Vi foreslår, at I inden besøget i GAME Streetmekka Viborg viser eleverne filmen fra vores åbning, så eleverne kan se, hvad der venter dem, og så de får et indblik i mulighederne i GAME Streetmekka Viborg.

Efterbehandling

Har man lyst til at blive medlem i GAME Streetmekka Viborg, koster det 50 kr, og herefter kan børn få adgang for en 10'er, voksne for en 20'er. Vi har åbne træninger i huset i forskellige gadeidrætsaktiviteter, hvor man bare skal møde op, hvis man vil være med.

Formål

GAME er en non-profit gadeidrætsorganisation, som siden 2002 har arbejdet for at skabe varige sociale forandringer gennem gadeidræt for børn og unge. Vi ønsker at udbrede kendskabet til gadeidræt, og vi ønsker at præsentere et godt fællesskab og nogle fede idrætsaktiviteter, som har potentiale til at nå børn og unge, der måske ikke føler sig tilpas i traditionelle idrætsforeninger. Vores GAME Streetmekka bygger på et rummeligt koncept, hvor målet er at favne alle børn og unge uanset køn, social og etnisk baggrund. Den grundlæggende vision for huset er at skabe et socialt, lettilgængeligt og fleksibelt tilbud til børn og unge, som vil dyrke den selvorganiserede gadeidræt og gadekultur.

Med et skolebesøg i GAME Streetmekka Viborg får eleverne bl.a. mulighed for at:

  • prøve kræfter med idrætslige aktiviteter og det at samarbejde om og i aktiviteterne
  • arbejde med respekt og regler i selvorganiseret idræt
  • forstå og opleve værdien af fairplay
  • få et solidt greb om mulighederne for at dyrke den selvorganiserede idræt i lokalområdet 
  • opleve et fedt fællesskab på asfalten
Sted
GAME Streetmekka Viborg
Nellikevej 2
8800 Viborg
Tilmelding