Gratis

Forskningens Døgn - Naturheltenes dag

Beskrivelse

Kom og mød selveste Naturhelten og eksperter fra Revas, der lærer dine elever, hvordan vi kan sortere vores affald. Der er dans, fællessang og godt humør på skemaet, når Naturhelten lægger vejen forbi Naturvidenskabernes Hus. Naturheltenes dag er en sjov aktivitetsdag om natur, affald og genbrug, så skynd dig at booke en dag til din klasse!

Forløbet er del af Forskningens Døgn.

Aktiviteter
  • METALVÆRKSTED: En forurenet sø skal renses for metalaffald og farligt affald. Eleverne bygger redskaber med simple materialer (træ, elastikker, magneter, tape mm.), og ”fanger” affald.
  • ELEKTRONIKVÆRKSTED: Elektronikaffald skilles ad og deles i: metal, plastik, elektronik og ledninger. Der er almindeligt værktøj til rådighed.
  • NATURENS HELTE – SPIL OG KREATIVT VÆRKSTED: Revas har udviklet to forskellige on-line computerspil. Eleverne får lov til at prøve de to spil. Derudover kan eleverne lave små figurer af affald, der limes sammen, og se på forskellige ting lavet af genbrugt affald.
Forberedelse

Aktiver jeres elevers forforståelse ved at tale med dem om dagens emne og orienter dem om dagens program.

Find inspiration på affald.dk

Efterbehandling

For at skabe sammenhæng mellem besøget og elevernes læring på skolen, er det en god ide at koble deres oplevelser i Naturvidenskabernes Hus til et emne, I enten skal i gang med, er midt i eller har afsluttet.

Formål

Eleverne får en forståelse for vigtigheden af at sortere og genbruge vores affald.

Eksempler fra Fælles Mål
Natur og teknologi - Eleven kan gennemføre enkle systematiske undersøgelser og eleven har viden om enkle principper for bæredygtighed.

Sted
Naturvidenskabernes Hus
P.E. Eriksens vej 1
8850 Bjerringbro
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
18.04.2022