Gratis

Erhvervsmesse & Viborg Uddannelsesmesse 2018

Beskrivelse

Messerne er for alle 8., 9. & 10. klasser i Viborg Kommune, samt deres forældre, derudover er alle fri - og efterskoler i Viborg Kommune også velkomne til at deltage.

Det er besluttet, at byskolerne selv skal sørge for at komme til Viborg Stadion hal enten gående eller cyklende. De skoler der ligger uden for Viborg by, har fået bevilliget bustransport - men vær opmærksom på nedenstående.

8. klasse: Elever, som kommer med bus til messen afhentes igen, når messen slutter. Elever som går eller cykler til messe, sørger selv for at komme tilbage på skolen.

9. og 10. klasse: Elever, som kommer med bus til messen, skal selv sørge for at komme hjem igen.

Der er lagt op til, at forældrene selv skal hente eleverne på 9. og 10. klassetrin, så der er ikke bevilget retur transport til de elever, som bliver kørt til messen med bus.

KLC Viborg betaler for transporten til messerne i Viborg Stadion Hal for de skoler, som har fået bevilget bustransport til Viborg Uddannelsesmesse.
(se bilag 1 på vedhæftet invitation under undervisningsmaterialer)

Hvis I er bevilliget bustransport til messerne, skal I selv bestille busser her på siden. 

Aktivitet
Når i ankommer til Viborg Stadion hal vil jeres bus standse umiddelbart bag stadion på Stadion Alle. De enkelte skolers UU Vejledere vil modtage deres elever langs siden af stadion på de syv steder der er markeret på kortet, så eleverne bliver modtaget af et kendt ansigt. Se kortet under undervisningsmaterialer.

Forberedelsen/Efterbehandling
Det er aftalt med skolechefen, at Viborg Uddannelsesmesse er understøttende undervisning. Derfor forventes det, at de enkelte klassers lærere er tilstede under hele arrangementet og deltager aktivt. 

For at eleverne skal få mest muligt ud af messen, har vi lavet en række opgaver, som eleverne skal arbejde med før, under og efter messen. Opgaverne er lavet for at sikre, at eleverne er godt forberedte og har overvejet deres interesser, styrker og uddannelsesmuligheder, inden de kommer på Uddannelsesmessen. Men også for at få eleverne og deres forældre til at reflektere over deres uddannelsesvalg efter messen.
Den del af opgavesættet, der skal arbejdes med inden messen, vil tage 2-3 lektioner og evaluering efter messen ca. 1 lektion.

Jeres UU vejleder vil sammen med de enkelte udskolingsteam aftale forløbet.
Det vil være en fordel hvis de lærere, der arbejder med eleverne omkring opgaverne også er dem, der deltager sammen med eleverne på messen.
 

Formål

Erhvervsmessen og Uddannelsesmessen ønkser at understøtte eleverne i at træffe karrievalg på baggrund af egne ønsker og forudsætninger, samt give en alsidig viden om uddannelses- og erhvervsmuligheder.

Eksempler fra Fælle Mål
Uddannelse og job - Der arbejdes inden for kompetenceområderne personlige valg, fra uddannelse til job og arbjedsliv, men med et særligt fokus på uddannelse- og jobkendskab.

Sted
Stadion Alle 7
8800 Viborg
Viborg Stadion Center

Når i ankommer til Viborg Stadion hal vil jeres bus standse umiddelbart bag stadion på Stadion Alle. Se kort

Undervisningsmateriale
Invitation og praktisk information