Gratis

Droner og fysik

Beskrivelse

Hvordan og hvorfor kan mennesker flyve?

Aktiviteter

Eleverne skal lære at flyve med droner, få indsigt i og lære om den fysik, der er afgørende for, at vi som mennesker er i stand til at flyve.

Eleverne arbejder med den bagvedliggende fysik i forhold til flyvning og opnår derved indsigt i temaer som areodynamik, termik og løfteevne.

Mennesket har været i stand til at bygge flyvende maskiner i over 100 år. Den teknologi har, lige som mange andre ting, gennemgået en voldsom udvikling. I dag er det muligt for alle mennesker i vores samfund at erhverve sig en droner for få 100 kr.

Vi vil sammen udforske, hvordan det er muligt overhovedet at flyve og selv lære, hvordan man flyver med en drone. Vi vil ligeledes se på, hvordan droneflyvning i dag anvendes kommercielt i eksempelvis undersøgelser af bygninger, områder og fotografering.

Forberedelse

Se evt. det første afsnit af den dansk-svenske TV-serie Greyzone, der demonstrerer, hvordan droner anvendes i en kommerciel sammenhæng.

Efterbehandling

Der kan arbejdes med forløbet "Tryk og opdrift" i Fysik og Kemi - se under Undervisningsmaterialer.

Formål

Formålet med Droner og fysik er, at eleverne arbejder med den bagvedliggende fysik i forhold til flyvning og opnår derved indsigt i temaer som areodynamik, termik, løfteevne.

Eksempler fra Fælles Mål:
Fysik/kemi - Der kan arbejdes med kompetenceområdet undersøgelse, hvor eleven kan undersøge sammenhænge mellem kræfter og bevægelser.

Sted
H.C. Andersens Vej 9
8800 Viborg
Undervisningsmateriale
Tilmelding

Tilmelding ved uddannelsesleder Louise Lindekilde.