Gratis

Deltag i historisk nationalt filmprojekt

Beskrivelse

Lige nu har alle børn i Danmark mulighed for at være med i BUSTER Filmfestivals filmprojekt “Fortæl danmarkshistorie i børnehøjde” i samarbejde med Nationalmuseet og DR, Filmfyn, EDIT24, POV, Filmbyen Århus og ANIMOK animation festival. Målet er en stor dokumentar om livet under corona-krisen set fra børns og unges perspektiv, som får premiere under BUSTER Filmfestival i København i september 2020 og efterfølgende bliver en del af Nationalmuseets samling.

Børnene kan lave live-action film og animationsfilm. 

Og der er masser af hjælp at hente!

På BUSTER Filmfestivals hjemmeside kommer filminstruktør Sebastian Cordes med tips og tricks til optagelse, lyd, klipning mm.  - se mere på https://www.buster.dk/lockdownidk

Hos ANIMOK finder man en guide til, hvordan man nemt selv kan lave animationsfilm hjemme i stuerne - se mere på http://animok.dk/lockdown-i-danmark/

Og hos POV, børn og Unge skaber Film i filmbyen i Århus har man skabt et helt særlig dokumentarforløb for børn i 6.-9.klasse, altså dem, som stadig er i hjemmekaratæne - se mere på Vimeo.com: https://vimeo.com/409784258

Alle ANIMOK-animationsfilm vises i Viborg i uge 39, hvor ANIMOK løber af stablen som en del af Viborg Animation Festival.

 

 

Aktiviteter
 • Børnene skal lave deres egen film, max 2 min. De kan enten lave en live-action eller en animationsfilm eller et mix af begge filmteknikker. Se mere om regler for filmens indhold og længde på BUSTER film festivals hjemmeside.
 • Filmene skal afleveres senest d.01.09.20. 
 • BUSTER film festival har sat en lille skolekonkurrence i gang, hvor der bliver fundet én vinder af den bedste film, som vinder en film-lejrtur til København for hele klassen. 
Forberedelse

Lige meget hvilken måde man deltager på, skal man først gå ind på BUSTER film festivals hjemmeside og læse om projektet. 

Derefter skal børnene vælge om de vil lave en animationsfilm, live-action film eller hvis de går i 6.-9.klasse deltage i POV's dokumentarforløb. 

 

Hvis I deltager i POV's dokumentarforløb, skal I læse følgende: 

Krav til filmen: 

 • Tema: Corona
 • Genre: Dokumentar
 • Varighed: Ca. 2 min.
 • Dogmer: Interview, billedfortælling, overraskelse, undgå det dovne kamera
 • Optagelse: Fra deres mobiler – husk at holde mobilen i vandret stilling, når der optages!
 • Klippeprogram: WeVideo på SkoleTube. Eleven kan evt. også bruge et andet klippeprogram, som eleven er mere fortrolig med
 • Upload: Til kanal på SkoleTube og BUSTER Filmfestivals upload site

POV estimerer, at eleverne kan producere en 2 minutters dokumentarfilm på mellem 4-6 lektioner. POV lægger op til, at eleven laver et interview med et af sine familiemedlemmer. Da det gerne skal være film i børnehøjde, må eleven også gerne vende kameraet mod sig selv eller lade en voksen holde kameraet, hvis der ikke er søskende at interviewe. Eleven er selvfølgelig velkommen til at lave flere korte interviews med dem derhjemme. Det er en selvinstruerende opgave, så I vil blive involveret mindst muligt i processen, når den enkelte elev skal optage og klippe dokumentarfilmen hjemmefra. Hvis eleverne har spørgsmål til det tekniske – fx optagedelen, klippeprocessen eller upload, som I ikke kan svare på, har vi oprettet en hotline til POVs projektleder, Erik Bjerre og POVs medielærer, Casper Munkgaard, som eleverne er velkomne til at kontakte på hverdage kl. 9 - 15.

I forhold til upload af filmene, skal eleverne uploade til to sites:

 1. Til en Skoletubekanal, som læreren opretter til klassens film. På denne måde sikrer du, at klassen har mulighed for at se og give feedback på kammeraternes film, mens I arbejder hjemmefra. Da vi er meget interesserede i at følge jeres dokumentarfilmprojekt, vil vi gerne have adgang til jeres SkoleTubekanal. Og ikke at forglemme – alle de film, som vi får adgang til i SkoleTube, vil indgå i vores jyske corona filmkonkurrence til efteråret. Vinderfilmen høster en biograftur for hele klassen med sodavand og popcorn.
 2. Til Busters upload site:https://www.busterlockdown.dk/ Her vil filmene indgå i den landsdækkende konkurrence. Hvis en film bliver udvalgt her, vil den indgå i en samlet corona-film-kavalkade, der vil blive vist på BUSTER Filmfestival i Kbh. til efteråret. Derudover vil filmene blive opbevaret i Nationalmuseets database. BUSTERs vinderfilm vinder et filmlejrskole-ophold under BUSTER Filmfestival til efteråret 2020 i Kbh.

Du kan se mere om POV her: www.filmbyaarhus.dk/pov

 

Formål

Formålet med projektet er:

 • At give børn en særlig mulighed for at fortælle sine oplevelser om corona-krisen
 • At give børn visuelle og digitale færdigheder
 • At give børn en fælles projekt at deltage i hver for sig
 • At give børn en måde at udtrykke sig på

 

Tilmelding

Der er ingen tilmelding. 

Filmene skal senest uploades d.01.september 2020

Tilmelding