Fuldt booket

Bliv Nissehjælper af 1. grad!

Beskrivelse

Nu har din klasse mulighed for at blive uddannet til nissehjælpere af 1.grad – så vi kan hjælpe Viborgs nisser med at være gode bynisser i december måned og sprede god julestemning i Viborgs gader og god julestemning hjemme hos en selv.

Aktiviteter

Børnene kan deltag i forskellige aktiviteter på dagen.

Velkomst:
- Ved starten af besøget på nisseskolen vil der bliver fortalt en kort historie om Viborgs nisser og de forskellige klaner.
- Herefter bliver børnene delt i 4 grupper som skal igennem forskellige workshops. Vi stiller to nisselærer til rådighed og de pædagoger/lærer som er med hjælper også med på dagen. Hver workshop har en nem og klar beskrivelse som læses højt og udføres af børnene.

Udover workshops og fortælling - har vi også en nisseudstilling som vi tager børnene igennem. Her kan de se rigtige nisse-værktøj, møbler og deres uniformer.

Afslutning:
Eleverne får et bevis for deltagelse i Nisseskolen.

Forberedelse

Vi sender på forhånd nissehistorien ud omkring de forskellige nisser og deres klaner. Eleverne gerne må læse disse inden besøget, eller få dem læst højt.

Efterbehandling

Elever får bevis på deres deltagelse på nisse-skolen.

Eleverne skal enten placere deres nisse-produkter i byen eller tag dem med hjem.

Formål

Julen er den tid vi offentligt tør lufte vores kreativitet og lege med den, i form af hjemmeflettede julehjerter, hjemmebag, indpakning, juletræ, konfekt, sang, dans, sjove huer, grimme sweatre og meget mere.

På Nisseskolen sætter vi fokus på kreativitet og giv den autoritet. Formålet er at eleverne skal udtrykke sig kreativt og prøver kræfter af med udformningen af deres magiske univers.
For når vi brugers vores kreativitet og tør udfolde os - beriger det os nemlig med mere energi og nye ideer, der beriger vores familier, vores med-menneske og måske vigtigst af alt, os selv.

Eksempler fra Fælles Mål
Billedkunst - Der arbejdes med kompetenceområdet billedfremstilling, hvor eleven kan udtrykke sig i plane, rumlige og digitale billeder. Der arbejdes ligeledes med færdigheds- og vidensområder og -mål under udstilling, hvor eleven har viden om enkle præsentationsformer.

Sted
Nisseskolen - Margrete 1´s kælder
Nytorv 3
8800 Viborg

 

Tilmelding

Hvis der er spørgsmål til indholdet, så kontakt Lasse Hagen

Tlf.nr. 3117 4266
Tilmeldingsfrist
26.11.2021