Ud fra overskriften “Dyrene i Zoologisk have om natten” skal klassen finde på rim og tegne til sammen med forfatter Pernille Bønløkke og illustrator Thomas Hjorthaab, der sammen har skabt bogen: "Vingummigoplen og røven i tasken" bestående af rablende skøre, søde, frække, skrappe, poetiske og virkelig sjove børnerim og illustrationer.
Workshoppen består af:
Vi slutter workshoppen af med en lille udstilling, hvor alle kan vise frem, hvad de har lavet.
I kan forberede klassen på, hvad det vil sige at tage på besøg.
I kan under materialer finde links til, hvordan I kan arbejde med animation i klassen.
I kan læse bogen "Vingummigoplen og røven i tasken" sammen med klassen.
Der er mange muligheder for efterbehandling. Det kommer helt an på, hvilket formål I har sat jer for at deltage i workshoppen med jeres klasse, og hvor meget tid, I har til eventuelt efterarbejde af workshoppen.
En ide kunne være at lave en lille udstilling af værkerne på skolen efterfølgende. Både for andre klasser og forældre.
Vi arbejder målrettet med at formidle animation, spil og tegning gennem vores 6 udvalgte aktualiteter, som både har en skolefaglig og en menneskelig relevans for børn og unge. Aktualiteterne bliver formidlet gennem filmvisninger, workshops og undervisningsmaterialer og har til formål at:
Eksempler fra Fælles Mål
Dansk - Der arbejdes med kompetenceområdet fortolkning, hvor eleven kan forholde sig til almene temaer gennem systematisk undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster.
Billedkunst - Der arbjedes med kompetenceområdet billedfremstilling, eleven kan eksperimentere med og udtrykke sig i billeder med vægt på tematisering.
PRIMÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
Når elever skal forklare naturfænomener med animationer, begynder de at reflektere og diskutere. For man kan ikke fortælle historier, der forklarer noget, man ikke selv forstår.
Med denne website ønsker vi at bidrage til at skabe begejstring for de naturvidenskabelige fag og understøtte udviklingen af en kreativ naturfaglighed - grundlaget for, at fremtidige generationer kan skabe innovative løsninger på de globale udfordringer inden for klima, energi, miljø og sundhed.
SEKUNDÆRT materiale
Med dette undervisningsmateriale ønsker vi at introducere animation i undervisningen , og håber dermed at kunne åbne op for en ny erkendelses og formidlingsform. Vi vil gerne lege med de nye produktionsfaciliteter der er omkring os, til glæde og inspiration for lærer som for elever. Vi ønsker også at understøtte udviklingen af kreativitet og en kreativ tilgang til undervisningen.
SEKUNDÆRT materiale
How-to cards til eleverne så de selv nemt kan komme i gang med at lave deres egen film fra ide udvikling til endelig film.
SEKUNDÆRT materiale
Filmcentralens hjemmeside med et stort udvalg af undervisningsmaterialer både til specifikke film og til filmanalyse.
SEKUNDÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
I tilmelder jer workshoppen ved at skrive følgende til ANIMOK:
Bookingen er først bekræftet når I modtager en bekræftende mail.