Gratis

ANIMOK: UFOklubben 3. kl.

Beskrivelse

Animationsfilmen "Lille Allan - den menneskelige antenne" er på programmet til dette års animationsuge i Viborg. Filmen er baseret på bogen af samme navn af Peter Frödin & Line Knutzon. På biblioteket inviterer vi til nogle spændende timer, hvor vi bl.a. har fokus på, hvordan bøger og tegnefilm nogle gange hænger sammen. På biblioteket læser vi lidt i bogen, dekorerer rumskibe og der er mulighed for at designe sin egen planet. Vi arbejder med simpel kodning, og så tager vi på rejse med Testlabs ozobotter, der bevæger sig ud på en rejse blandt rumskibe og planeter.

Aktiviteter

Vi snakker om, hvordan bøger ofte er baggrund for film og tegnefilm. Vi læser lidt højt fra "Lille Allan - den menneskelig antenne" og taler om bogen, filmen og UFOerne inden vi giver os i kast med dagens øvrige aktiviteter.

Med udgangspunkt i filmen introducerer vi to arbejdsstationer:

  1. Ozobotbane: Eleverne arbejder med simpel kodning og forståelse for hvad kodning er, og hvordan den kan bruges. Eleverne lærer at ozobotterne gør, hvad eleverne giver dem besked på og laver både kode - øveark og derefter en stor ozobotbane, hvor der er plads til alle bibliotekets ozobotter.
  2. Dekorer dit eget rumskib: Eleverne skal dekorere et lasercuttet rumskib. De sætter en magnet på og kan tage denne med hjem.

Desuden er der mulighed for at fremstille sin egen planet, der kan placeres i ozobotbanen, som på den måde bliver til en rumrejse.

Forberedelse

Eleverne skal have set filmen "Lille Allan - den menneskelige antenne" som findes på filmstriben. (til september 2022)

 

Efterbehandling

Efter besøget kan lærerne med fordele tale teknologi med eleverne: Hvorfor reagerede ozobotterne, som de gjorde?

Formål

Eleverne får en indsigt basis kodning, eleverne skal arbejde med udtryksformer og innovative kompetencer of eleverne vil med udgangspunkt i kreativitet og fantasi eksperimentere med makeropgaver

Ekesempler fra Fælles Mål
Dansk - Eleven kan forholde sig til velkendte temaer gennem samtale om litteratur og andre æstetiske tekster.
Teknologiforståelse - Eleven kan skabe artefakter med udvalgte digitale teknologier, deltage i iterative designprocesser af komplekse problemstillinger og opnå viden om egen designkompetence.

Sted
Viborg Bibliotekerne
Vesterbrogade 15
8800 Viborg
Tilmelding

Tilmelding skal ske senest tre uger før.

Ved tilmelding oplyses mail og telefonnumer på alle deltagende lærere

Tilmelding
Tlf.nr. 87873559