Gratis

ANIMOK 2018 Animationsfestival

Beskrivelse

ANIMOK arrangeres af The Animation Workshop i Viborg som en del af Viborg Animation Festival - VAF. ANIMOK er opbygget som en rigtig filmfestival med filmjury, online afstemning og prisoverrækkelse.

Som noget helt nyt i år kan man deltage på to måder: i ANIMOK-dag eller ANIMOK-online.

ANIMOK-dag d. 24 september 2018 i Viborg

Oplev jeres egne film på det store lærred i biografen, deltag i konkurrencen om fine ANIMOK-priser og deltag i spændende workshops for hele klassen.

Deltag i ANIMOK-dagen, som er en hel dag i Viborg med film i biografen, workshops og prisoverrækkelse, eller deltag i ANIMOK-online, hvor afstemningen forgår online og vinderen for overrakt prisen i klassen.

ANIMOK-online

Indsend jeres animationsfilm og deltag i online afstemningen om dette års Publikumspris. Vinderne får overrakt ANIMOK-statuette og præmier i klassen i uge 39.

Alle deltagere i ANIMOK får:

  •     Introkursus for undervisere

D. 15. august kl. 13-16 er der introduktionskursus på The Animation Workshop i Viborg for de deltagende undervisere. Her er der oplæg omkring animation i undervisningen, forskellige teknikker, materialer og udstyr samt en hands-on animationsworkshop, hvor I får et indblik i, hvor nemt det er at animere og give jeres historie liv.

  •     Konsulenthjælp til filmarbejdet

Konsulenter fra the Animation Workshop kommer ud på skolen og støtter de tilmeldte klasser i arbejdet med at skabe egne animationsfilm. Det kan fx være til opstart af forløbet, når I skal i gang med optagelserne, eller når I laver lyd.

  •     Gratis adgang til Animated Learning Konference

D. 27. og 28. september afholdes den årlige Animated Learning Konference om Film- og medialiteracy i undervisningen. Temaet for dette års konference er Special World - hvordan styrker vi innovative og kreative rum i alle fag?

Årets tema er ‘Frankrig'

Slip fantasien fri og lav en god historie med inspiration fra Frankrig. Frankrig er et emne, som I kan tolke frit og se ud fra en historisk, geografisk, samfundsmæssigt eller kunstnerisk synsvinkel. I kan bl.a. lade jer inspirere af historien om Jeanne d’Arc, den franske mode, eksempelvis Haute Couture, Claude Monets kunst, fejring af Bastilledagen, historien om den franske revolution eller smagen af det franske køkken.

Formål

ANIMOK inddrager skoleklasser fra hele Danmark i produktion af egne animationsfilm og giver derigennem eleverne indblik i animationsmediets forunderlige verden.

Hvorfor animation i undervisningen?
Animare betyder "at give liv". Når man animerer i skolen, giver man liv til læringen!

Der arbejdes multimodalt med lyd, billede og bevægelse, og der arbejdes med det faglige stof igennem fortælling og filmsprog. De levende billedmedier er en stor del af elevernes egen kultur og kommunikationsmønstre. Ved selv at arbejde med filmiske virkemidler styrkes elevernes muligheder for selv at udtrykke sig og forholde sig kritiske til de indtryk, de får. Animation er en nem og intuitiv produktionsform, som i høj grad motiverer eleverne.

Undervisningsmateriale
ANIMOK 2018 Infomateriale
Læs mere om animation
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
29.06.2018