GeMik og Kunstige Spørgsmål

14.03.2017

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 fejrer året med et hav af kunst og aktiviteter i hele Region Midt. Med Coast to Coast præsenterer Aarhus 2017 international samtidskunst fra kyst til kyst. Til formidling af de mange spændende og unikke værker er der udviklet et undervisningsprogram, som rummer følgende to materialer.

 

Kunstige Spørgsmål – En quiz om kunst, værdi og eksistens.

3.-5. klasse og 6.-9. klasse

Materialet giver anledning til at arbejde med begreber som identitet, kultur, mangfoldighed og fællesskaber gennem oplevelser af kunst.

Find det her: Kunstige Spørgsmål

 

GeMik – Kunst som gestik og mimik

Indskolingen

Vær med til at arbejde med et GeMik-katalog, som udforsker og sammenfatter handlingsbaseret erfaring, leg og dialog med nogle af de mange, mange nuancer af forskellige humører og sindsstemninger, som findes imellem mennesker. Fælles fysisk aktivitet forbinder form og indhold, når mødet med kunst omsættes til gestik og mimik. Lad os herigennem fejre og udforske mangfoldighed, lad os være nysgerrige på hinanden og alt det, vi ved hjælp af gestik og mimik afsender og aflæser hos hinanden.

Lav rollespil med de børn, du underviser, enten ved at du som lærer bruger dig selv eller vælger at inddrage andre professionelle, der optræder for og med børnene. Det kan være en teaterforestilling eller måske en klovn, som optræder i mange forskellige skikkelser. Eller samarbejd med en eller flere kollegaer og berig processen med hinandens kompetencer.

Materialet findes herunder.

Yderligere information